Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

Κοντά στη διάλυση η ΑΕΚ

Απομένουν ελάχιστες μέρες για να βρεθεί κάποια σωτήρια λύση για την ΠΑΕ ΑΕΚ και οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος της κιτρινόμαυρης ομάδας. Μία από τις πιο ιστορικές ομάδες στην Ελλάδα κινδυνεύει άμεσα με τον αφανισμό, μιας και δείχνει πραγματικά αδύνατο να καταφέρει να συγκεντρώσει τα χρήματα που απαιτούνται για την εξασφάλιση της επιβίωσης της ΠΑΕ, με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές να σφίγγουν ολοένα και περισσότερο τη θηλιά.

Έχουν ακουστεί πάρα πολλά πράγματα τον τελευταίο καιρό σχετικά με την ΑΕΚ. Και τι δεν έχει λεχθεί αυτές τις μέρες. Έχω ακούσει, πως ο Μαύρος είναι μπροστινός των μετόχων και έχει αναλάβει το ξεπούλημα του ρόστερ και τον έχουν βάλει μπροστά για να τιθασεύσει τους φίλους της ομάδας, οι οποίοι είδαν μέσα σε έναν μήνα να αποχωρεί ότι καλύτερο είχε το ρόστερ. Έχω διαβάσει πως οι μέτοχοι θέλουν να πέσει η ΑΕΚ στη Δ εθνική, ώστε να πληρώσουν μόνο τις οφειλές προς το δημόσιο και να φύγουν με ελαφρά πηδηματάκια. Το τελευταίο διάστημα ενισχύεται και η φημολογία περί εξαγοράς ΑΦΜ άλλης ομάδας για να δημιουργηθεί μία νέα ΑΕΚ.

Το τι από όλα αυτά ισχύει τελικά ουδείς μπορεί να το γνωρίζει. Τουλάχιστον προς το παρόν. Στις 21 Αυγούστου, όμως, υποτίθεται πως θα βγουν όλα στη φόρα. Κακά τα ψέμματα, όμως, η ΑΕΚ έχει βαρέσει κανόνι και σε αυτό την ευθύνη έχουν οι μέτοχοι της ομάδας οι οποίοι αποφάσισαν να εγκαταλείψουν με το έτσι θέλω το σύλλογο, αγνοόντας για την επιβίωση του και αδιαφορώντας για το μέλλον του, καθώς θεωρούν πως είναι απλά μια αποτυχημένη επένδυση τους, μια επένδυση που δεν τους βγήκε και που μόνο κακό μπορεί να κάνει.

Ωστόσο υπάρχουν πολλά πράγματα που μου έχουν κάνει εντύπωση όλο αυτό το χρονικό διάστημα. Παράδειγμα: Ο οργανωμένος σύνδεσμος φίλων της ομάδας, η Ορίτζιναλ, πως και δεν έχει αντιδράσει; Όταν ήταν ο...βάτραχος στον πάγκο της ομάδας έβγαζαν την μία ανακοίνωση μετά την άλλη. Όταν ήταν ο...κοντός πρόεδρος έκαναν ότι μπορούσαν για να τον διώξουν. Τώρα που η ομάδα βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού είναι άφαντοι, χαμένοι. Περίεργα πράγματα...

Ένα άλλο πράγμα που μου κάνει αρνητική εντύπωση: Πως γίνεται η ΠΑΕ να κάνει μεταγραφές, αποκτώντας παίκτες και να πληρώνει και άλλες ομάδες; Διότι οι Φουρτάδο και Κουτρουμπής δεν ήταν ελεύθεροι, αλλά έπρεπε η ΠΑΕ να πληρώσει αποζημίωση στους συλλόγους που ανήκουν οι παίκτες. Είναι δυνατόν, να δίνουν επί τόπου χρήματα στην Παναχαϊκή (περί τα 30 χιλιάρικα), όταν πριν από μερικές μέρες δεν είχαν χρήματα να πληρώσουν τον διακανονισμό με τον Στιβ Μπέλεκ, στον οποίο και οφείλονται μόλις 5 χιλιάδες ευρώ;

Και τα λεφτά που πήγαν; Έχουμε και λέμε: Η ΑΕΚ έβγαλε πέρσι χρήματα από την Ευρώπη, είχε και ορισμένες πωλήσεις παικτών, είχε ρίξει και αισθητά το μπάτζετ...Και όμως, η διοίκηση Αδαμίδη έχει να πληρώσει εφορία εδώ και μήνες, οι δόσεις του άρθρου 44 ακόμη εκκρεμμούν. Που πήγαν τέλος πάντων αυτά τα χρήματα, όταν και οι παίκτες αλλά και οι υπάλληλοι ήταν απλήρωτοι; Τα φετινά έσοδα από τις πωλήσεις, τα διαρκείας και τα τηλεοπτικά που έχουν πάει; Ακόμη απλήρωτες είναι οι οφειλές προς τον δημόσιο τομέα, όλοι οι παίκτες έχουν υπογράψει διακανονισμούς.

Τα πράγματα φαντάζουν άσχημα για το μέλλον της ομάδας. Ο κόσμος, δικαιολογημένα κατ'εμέ, έχει αρχίσει να αδιαφορεί. Τόσα χρόνια βλέπει να του τάζουν φρούδες ελπίδες και να τον εμπαίζουν. Η ομάδα φυτοζωεί και κανένας δεν δείχνει να ενδιαφέρεται και έτσι ένας ακόμη ιστορικός σύλλογος, μετά τον Ηρακλή, αντιμετωπίζει άμεσα τον κίνδυνο της αποβολής από τη κορυφαία κατηγορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

2 σχόλια:

  1. Δεν την αφήνουν να διαλύσει. Όπως δεν την άφησαν μέχρι τώρα. Ήδη επεξεργάζονται το σχέδιο είτε μέσω Ε.Ε.Α. (προσωρινό πιστοποιητικό), είτε μέσω ΕΠΟ & Super League. Είναι πολλά τα (χαμένα) λεφτά, αν πέσει η ΑΕΚ κι όσες ομάδες βρίσκονται στην ίδια θέση...

    Καλώς ήρθες. Καλά πέρασες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επειδή είμαστε στην Ελλάδα, τίποτα δεν είναι σίγουρο. Αυτά που αναφέρεις ακούγονται αρκετά, τα έχω διαβάσει κι εγώ. Το θέμα είναι πως και να καταφέρει εν τέλει να εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στο νέο πρωτάθλημα, με το ρόστερ που έχει καθίσταται αναμεσα στα φαβορί για τον υποβιβιασμό. Και αν γίνει αυτό ποτέ, τότε θα μιλάμε για πραγματική διάλυση.

      Καλώς σας βρήκα! Πέρασα πολύ καλά, γέμισα τις μπαταρίες μου και είμαι έτοιμος για τη νέα σεζόν, την οποία και περιμένω με ανυπομονησία.

      Διαγραφή