Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Super League 1η αγωνιστική: Αρχή με νίκες για τους "αιώνιους"

Και η πρώτη αγωνιστική αποτελεί ήδη παρελθόν. Οι δύο αιώνιοι, οι οποίοι αναμένεται και φέτος να μονοπωλήσουν τη μάχη για τον τίτλο, ξεκίνησαν με το δεξί τις υποχρεώσεις τους στο νέο πρωτάθλημα. Οι πράσινοι νίκησαν δύσκολα τον Λεβαδειακό εκτός έδρας, ενώ οι νταμπλούχοι Ελλάδος δυσκολεύτηκαν να κάμψουν την αντίσταση της Βέροιας, η οποία ωστόσο δεν κατάφερε να αντέξει και ηττήθηκε με σκορ 1-2. Η νεανική ΑΕΚ ηττήθηκε στο ΟΑΚΑ από τον Αστέρα Τρίπολης ενώ ο ΠΑΟΚ κέρδισε μέσα στην Τούμπα τον νεοφώτιστο Πανθρακικό. Με το δεξί ξεκίνησαν και οι Ατρόμητος, Πανιώνιος.

Στους Ζωσιμάδες και στο ΟΑΚΑ διεξήχθηκαν οι πρώτοι αγώνες του φετινού πρωταθλήματος. Στα Γιάννενα, ο τοπικός ΠΑΣ και η έκπληξη της περσινής Football League Πλατανιάς αναδείχθηκαν ισόπαλοι χωρίς τέρματα, σε ένα ματς που θα μείνει στην ιστορία μόνο και μόνο επειδή αποτελεί το πρώτο παιχνίδι του Πλατανιά στη μεγάλη κατηγορία.

Στο Ολυμπιακό Στάδιο, τα μωρά του Βαγγέλη Βλάχου θέλησαν πολύ τη νίκη προκειμένου να ξεκινήσουν με το δεξί τις υποχρεώσεις τους και να δώσουν χαρά στους φιλάθλους της ομάδας, οι οποίοι έδωσαν βροντερό παρόν στις κερκίδες του σταδίου. Εντούτοις, ένα λάθος από τον Δημήτρη Κωνσταντόπουλο ήταν αρκετό για να γνωρίσει την ήττα η Ένωση. Αν και ο Αστέρας Τρίπολης ήταν πιο έτοιμος και έχει καλύτερο και πιο έμπειρο ρόστερ, οι πιτσιρικάδες της ΑΕΚ τον δυσκόλεψαν αρκετά και αν δεν είχαν τόσο μεγάο πρόβλημα στο γκολ και στη τελική πάσα ίσως να αποκόμιζαν κάτι παραπάνω. Θα δούμε πως θα συνεχίσει η Ένωση, τώρα που προστέθηκαν στο ελλειπές της ρόστερ οι Κορδέρο, Κατσικοκέρης και ο νεαρός και πολλά υποσχόμενος Κατίδης.

Στη Λιβαδειά ο Παναθηναϊκός στάθηκε αρκετά τυχερός που έφυγε με το τρίποντο. Το ροτέισον που έκανε ο Ζεσουάλδο Φερέιρα δεν μπορούμε να πούμε ότι του βγήκε, ωστόσο αυτό που μετρά είναι η νίκη, η οποία ήρθε χάρη σε ένα όμορφο τέρμα από τον Λουκά Βύντρα, ο οποίος έσωσε και το τριφύλλι από βέβαιο γκολ, όταν έδιωξε επάνω στη γραμμή ένα σουτ των γηπεδούχων. Ντεμπούτο για τον ομογενή Μπαρμπαρούση ο οποίος δεν άφησε και τις καλύτερες των εντυπώσεωνενώ αντίθετα, συνεχίζει να εντυπωσιάζει ο Σισσοκό, ο οποίος αποτελεί ότι πιο ποιοτικό διαθέτει μεσοεπιθετικά η ομάδα. Ο Παναθηναϊκός τώρα θα παλέψει με τη Μάλαγα προκειμένου να προσπαθήσει να πάρει τη πρόκριση για τους χρυσοφόρους ομίλους.

Στο τελευταίο ματς που μπόρεσα να παρακολουθήσω από τη πρώτη αγωνιστική, ο Ολυμπιακός παρουσίασε ένα μέτριο πρόσωπο, ωστόσο κατάφερε να κερδίσει τη αξιόμαχη, αλλά πολύ κακή αμυντικά Βέροια. Πρόσωπα του αγώνα δίχως αμφιβολλία είναι οι δύο πορτιέρο οι οποίοι χάρισαν από ένα γκολ. Το ντεμπούτο του με τα ερυθρόλευκα έκανε ο Μασάντο. Ο Πορτογάλος χαφ αγωνίστηκε στα άκρα, σε μία θέση που έδειξε ότι δεν του ταιριάζει, ωστόσο ανταποκρίθηκε αρκετά καλά. Στο διάστημα που τον είδα έδειξε πολύ καλά στοιχεία, ενώ είναι φανερό πως κινείται καλύτερα στον άξονα απ'ότι στα άκρα. Ξεχώρισε για ακόμη μία φορά ο αειθαλής Ιμπαγάσα, ο οποίος και ήταν κινητήριος μοχλός στην επίθεση για τους πρωταθλητές. Ωστόσο η αμυντική λειτουργία της ομάδας δημιουργεί προβληματισμό.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια, ο Γιώργος Δώνης ξεκίνησε με νίκη και τις εγχώριες υποχρεώσεις του. Ο ΠΑΟΚ με υπέροχο γκολ του Στέφανου Αθανασιάδη, ο οποίος έχει ξεκινήσει με μεγάλη φόρα, έκαμψε τις αντιστάσεις το μαχητικού Πανθρακικού, ο οποίος δεν μπόρεσε να συνδυάσει την επιστροφή του στη μεγάλη κατηγορία με νίκη. Ο Ατρόμητος του Ντούσαν Μπάγεβιτς ξεπέρασε με σχετική ευκολία το εμπόδιο της Κέρκυρας με τέρματα των Σουμπίνιο και Φυτανίδη. ΠΑΣ και Πλατανιάς έμειναν ισόπαλοι με σκορ 0-0, ενώ το ίδιο σκορ είχαμε και στην αναμέτρηση ΟΦΗ-Ξάνθη. Στο ματς που ολοκλήρωσε την πρώτη αγωνιστική, ο Πανιώνιος με γκολ του Λαμπρόπουλου μετά από ασταθή απόκρουση έδωσε τη νίκη στους Νεοσμυρνιώτες, οι οποίοι ολοκλήρωσαν την αναμέτρηση με 9 παίκτες καθώς αποβλήθηκαν οι Καπάνταης και Λαμπρόπουλος.

10 σχόλια:

  1. Η Βεροια με εντυπωσιασε περισσοτερο. Οσον αφορα τον Αρη, την ομαδα της καρδιας μου, πιστευω πως χρειαζεται χρονο ακομα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η Βέροια ήταν συμπαθητική αλλά η άμυνα της ήταν λίγο σκορποχώρι. Μπορεί να φταίει και η δυναμική του αντιπάλου της. Πάντως δείχνει πως μπορεί να σωθεί, έκανε καλές κινήσεις στο ρόστερ η νεοφώτιστη ομάδα.

      Ο Άρης προβλέπεται να έχει πολύ δύσκολη χρονιά. Η ελληνοποίηση που έχει υποστεί το ρόστερ είναι κάπως βίαια και θέλει χρόνο. Επιθετικά υπάρχει μεγάλο πρόβλημα. Θα δούμε στη συνέχεια τι θα γίνει.

      Διαγραφή
  2. Ο Ολυμπιακος πισω "γραφει", η απουσια του Αβρααμ ειναι τρανταχτη. Επισης η ομαδα δεν εχει δεσει καθολου και αυτο δημιουργει πολλα κενα στο συνολο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η απουσία του Αβράαμ αλλά και του Μέλμπεργκ είναι τρανταχτές θα έλεγα. Κακός αμυντικά, δεν περίμενα πως θα δεχθεί τόση πίεση και φάσεις από τη Βέροια. Συμφωνώ πως δεν έχει δέσει ακόμη το ρόστερ αλλά όσο δουλεύουν οι παίκτες μεταξύ τους θα δημιουργηθεί κάποια χημεία.

      Διαγραφή
  3. Με τον Κοντρέρας θα δέσει ο Ολυμπιακός πίσω, παρότι ο Ζαρντίμ ακόμη τα έχει τρικυμία στο κεφάλι του... Θα συμφωνήσω με τον nick πως η Βέροια ήταν πολύ καλή και αν συνεχίσει έτσι, τότε την βλέπω να μην κινδυνεύει...

    Όσο για τους υπόλοιπους; Μια χαρά η ΑΕΚ και τώρα με Κατσικοκέρη και Κατίδη, θα στρώσει και μεσοεπιθετικά... Κυνικός αλλά σωστός ο ΠΑΟΚ του Δώνη, τυχερό το μπέρδεμα του Φερέιρα στη Λιβαδειά και εξαιρετικός Πλατανιάς για ντεμπούτο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Κοντρέρας είναι μια χαρά για το ελληνικό πρωτάθλημα και θα δώσει κάποια ηρεμία στα μετόπισθεν. Τι θα γίνει στην Ευρώπη δεν ξέρω. Και εγώ θεωρώ πως η Βέροια θα σωθεί και με σχετική ανέση.

      Οι προσθήκες των Κατσικοκέρη, Κατίδη αλλά και του ισπανού Κορδέρο θα βοηθήσουν αρκετά τον δικέφαλο. Υπάρχουν και δύο τρία καλά ταλέντα στην ομάδα που μπορούν να προσφέρουν στο μέλλον. Ο ΠΑΟΚ του Δώνη βγάζει μια αυτοπεποίθηση πως ότι και να γίνει στο γήπεδο, στο τέλος θα καταφέρει να πάρει κάτι. Μπορεί να μην παίζει καλή μπάλα ακόμη, ωστόσο παίρνει τα αποτελέσματα που θέλει. Ο Αθανασιάδης έχει ξεκινήσει με φόρα και συνδράμει πολύ. Για τον ΠΑΟ τα είπαμε και πιο πάνω. Ο Πλατανιάς είναι μια συμπαθέστατη ομάδα, αλλά δυστυχώς δεν νομίζω πως θα τα καταφέρει στο τέλος. Αλλά ποτέ δεν ξέρεις.

      Διαγραφή
  4. Υ.Γ Βγάλε αυτή την δικλείδα ασφαλείας από τα σχόλια, γιατί λύνω σταυρόλεξα μέχρι να καταφέρω να βρω την σωστή λέξη για να ανέβει το σχόλιο μου!!!:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 1) Συμφωνώ απόλυτα (κι επαυξάνω κιόλας) με ΥΓ. Βασίλη! Βασίλη, την έχεις όμως (την λεκτική επαλήθευση) κι εσύ στο ιστολόγιό σου!!!

    2) Συμφωνώ επίσης και με το αγωνιστικό σχόλιο του Βασίλη... Περιμένω να βελτιωθεί λιγάκι το πράγμα μετά από μερικές αγωνιστικές. Πάντα στο ξεκίνημα οι ομάδες είναι ανέτοιμες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 1) Το κατέβασα. Αν ενοχλούσε έπρεπε να το πείτε από πριν.

      2)"Πάντα στο ξεκίνημα οι ομάδες είναι ανέτοιμες". Αυτό ισχύει και γι'αυτό αποφεύγω να βγάλω ακόμη συμπεράσματα. Όλα θα φανούν σε μερικές αγωνιστικές.

      Διαγραφή