Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Χρήσιμη η μεταγραφή Γκούντγιονσεν

Ο Ισλανδός επιθετικός αποτελεί ένα από τα πιο ηχηρά και σπουδαία ονόματα που έχουν έρθει στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. Η ΑΕΚ έκανε μια πάρα πολύ καλή κίνηση, κατ'εμέ, φέρνωντας έναν αναγνωρισμένης αξίας φορ για να καλύψει το κενό που άφησε ο γκολτζής Μπλάνκο και ο τεχνίτης Σκόκο. Μα το πιο σημαντικό απ'όλα είναι πως τα ωφέλη από τη μεταγραφή αυτή δεν θα περιοριστούν μόνο στην αγωνιστική παρουσία του Γκούντγιονσεν.

Η ΑΕΚ έχει να κερδίσει πολλά από τη κίνηση αυτή. Η εποχή ΔΝΤ που διανύει αυτή τη περίοδο η Ένωση, με τη σφιχτή οικονομική πολιτική, το "τσεκούρωμα" των μεγάλων συμβολαίων και του εγχειρήματος των Supporters, είχαν οδηγήσει τους φίλους της ΑΕΚ να πιστεύουν πως ελπίδα δεν υπάρχει. Ασφαλώς, ένα μεγάλο όνομα δεν θα φέρει την άνοιξη, αλλά αν μη τι άλλο σίγουρα θα τονώσει το πεσμένο ηθικό των κιτρινόμαυρων οπαδών. Οπότε η διοίκηση κερδίζε χρόνο και κάποια εμπιστοσύνη.

Τα οικονομικά ωφέλη από το deal είναι δυνατόν να είναι πολλά. Ενδεικτικά να αναφέρω πως μετά την ανακοίνωση της μεταγραφής του πρώην φορ των Τσέλσι και Μπαρτσελόνα πουλήθηκαν περίπου 200 διαρκείας, δείγμα του αντίκτυπου της μεταγραφής. Επιπλέον, φανταστείτε πόσοι θα είναι εκείνοι που θα θελήσουν να δουν τον Ισλανδό σταρ από κοντά και πόσοι θα αγοράσουν μια φανέλα με το όνομα "Γκούντγιονσεν". Διότι άλλο να γράφει το όνομα ενός αστέρα και άλλο το όνομα του...Ματετζίδη (τυχαίο παράδειγμα).

Είναι γνωστό πως στην ΑΕΚ επικρατεί διχασμός και όποιος το αρνηθεί είναι απλά ψεύτης ή άσχετος με τα δρώμενα στη Σούπερ Λιγκ. Ορίτζιναλ εναντίον των απλών φίλων της ΑΕΚ, Μπαγεβιτσικοί και αντι-Μπαγεβιτσικοί, Ντεμικοί και αντί-Ντεμικοί και πάει λέγοντας. Η μεταγραφή όμως του Εϊντούρ Γκούντγιονσεν τυγχάνει της καθολικής αποδοχής από όλον τον φίλαθλο κόσμο της Ένωσης, πράγμα καλό για τον ίδιο τον παίκτη και τη ψυχολογία του καθώς βλέπει πως ο κόσμος τον πιστεύει και τον στηρίζει.

Τέλος, είναι καλό και για το πρεστίζ της ομάδας αλλά και για την εικόνα του δύσμοιρου πρωταθλήματος, η παρουσία ενός διεθνούς φήμης αστέρα του αθλήματος, με τεράστια καριέρα και παρουσία σε σπουδαίες ομάδες του παγκόσμιου στερεώματος. Έστω και αν έχουμε ένα από τα χειρότερα πρωταθλήματα πανευρωπαϊκός, η ύπαρξη παικτών με ιστορία και καριέρα, ακόμη και μεγάλοι σε ηλικία, σίγουρα συμβάλλουν στην άνοδο του πρωταθλήματος μας και είναι πιθανόν να φέρει και άλλους καλούς παίκτες, που υπό άλλες προϋποθέσεις δεν θα συζήταγαν καν τη προοπτική της ελληνικής Σούπερ Λιγκ.

6 σχόλια:

  1. Είναι λίγο δίκοπο μαχαίρι το όλο ντιλ... Η τρύπα στα λεφτά θα φανεί από του χρόνου ενώ στην ουσία ξεζουμίστηκε το μπάτζετ για τις υπόλοιπες κινήσεις... Πάντως δεδομένα μπορεί να προσφέρει και να βοηθήσει την ένωση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο χρόνος θα δείξει φίλε Βασίλη αν πράγματι θα κερδίσει ή όχι η ΑΕΚ. Συμφωνώ πως το άνοιγμα που έγινε είναι μεγάλο αλλά και τα ωφέλη θα πρέπει να είναι αρκετά. Τα ανέλυσα και πιο πάνω. Το πιο σημαντικό είναι να πιάσει στην Ελλάδα ο παίκτης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΕΛΕΙΑ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΕΚΑΚΙ

    ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΕΝΑ ΝΕΟ BLOG ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ : http://synwmosia.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φίλε Καθοδηγητή, βαριά λέξη το Αεκάκι, συμφωνώ για το ότι μπορεί ο Ισλανδός να βοηθήσει. Θα σε προσθέσω στα ιστολόγια που διαβάζω και περιμένω να διαβάσω τις απόψεις σου επάνω στον χώρο του αθλητισμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φίλε Σκάουτερ γιατί αλλάζεις συνέχεια θέματα; :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αλλάζω θέματα γιατί όλα προκαλούν προβλήματα. Επειδή με έχει κουράσει το όλο θέμα, μάλλον θα διατηρήσω αυτό, που είναι και του blogger, γιατί έχω βαρεθεί να βγάζει προβλήματα το κάθε θέμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή