Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

MS Talent Search: Yaya Sanogo

Γαλλία σήμερα και στο επίκεντρο μας αυτή την εβδομάδα θα βρεθεί ένας πολύ ταλαντούχος και εξελίξιμος σέντερ φορ. Όσοι είστε μυημένοι στο γαλλικό ποδόσφαιρο είναι δεδομένο πως θα τον έχετε ακουστά. Ο Yaya Sanogo αποτελεί ελπίδα του γαλλικού ποδοσφαίρου και τα μέχρι στιγμής πεπραγμένα του δικαιολογούν απόλυτα τον τίτλο wonderkid που του έχουν αποδώσει τα media της πατρίδας του.

Ο Ιβοριανής καταγωγής 18χρονος φορ αποτελεί προιόν των ακαδημιών της Οσέρ (ομάδα που ξεκίνησε τη καρίερα του και ο γνωστός μας Τζιμπρίλ Σισέ), στις οποίες και εντάχθηκε το 2006, σε ηλικία μόλις 14 ετών. Ο Yaya Sanogo έκανε το "μπαμ" μόλις στα 16 του, λόγω των πολύ καλών επιδόσεων του με την u-16 ομάδα της Γαλλίας, με τη φανέλα της οποίας έχει αγωνιστεί 18 φορές και έχει σκοράρει ισάριθμα τέρματα. Οι επιδόσεις του σύντομα τον έφεραν στην u-17 Γαλλίας, όπου και σκόραρε 9 τέρματα σε 16 εμφανίσεις και σύντομα ανέβηκε εκ νέου κλιμάκιο και τώρα αγωνίζεται στην u-19 Γαλλίας.

Το 2010 πραγματοποίησε και τη πρώτη του εμφάνιση με τη "μεγάλη" ομάδα της Οσέρ, μπαίνοντας σαν αλλαγή στην αναμέτρηση της ομάδας του με την Λυών. Ένας τραυματισμός, όμως, που υπέστη γύρω στο Σεπτέμβρη του 2010 στο πόδι (έσπασε το καλάμι του), τον άφησε πολύ πίσω, με αποτέλεσμα να γυρίσει από τον τραυματισμό του τον Απρίλιο του 2011, με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να συμμετέχει στη βασική ομάδα της Οσέρ για τη σεζόν 2010-2011 και αγωνίστηκε σε μερικά παιχνίδια της αναπληρωματικής ομάδας του γαλλικού συλλόγου.

Ο Sanogo είναι ο ορισμός του κυνικού φορ. Το μεγάλο του ανάστημα (1,91) του επιτρέπει να είναι ιδιαίτερα επικίνδυνος στις εναέριες μονομαχίες του, ενώ όπως κάθε Αφρικάνος, διακρίνεται ιδιαίτερα για τα σωματικά του προσόντα και την πολύ καλή ταχύτητα του. Παρά το ύψος του, ο Sanogo μόνο τεχνικής δεν υπολείπεται, καθώς δείχνει εξαιρετικές αρετές όταν έχει τη μπάλα στα πόδια και είναι ένας πολύ ικανός ντριμπλέρ. Το κυριότερο του προσόν, ωστόσο, παραμένει η έφεση του στο σκοράρισμα.

Το ταλέντο του Sanogo είναι δεδομένο και στην Οσέρ θεωρούν πως έχουν βρει το νέο βασικό σέντερ φορ της εθνικής Γαλλίας. Η αξία του 18χρονου κυνηγού έχει ήδη εκτοξευχθεί στα ύψη (κοστολογείται κοντά στα 5 εκατομμύρια, ποσό μεγάλο για έναν νεαρό φορ που έχει αγωνιστεί μόλις σε έναν αγώνα σε υψηλό επίπεδο), ενώ η φήμη του έχει ξεπεράσει τα σύνορα της πατρίδας του, καθώς υπάρχει φιλολογούμενο ενδιαφέρον πολλών μεγάλων κλαμπ του εξωτερικού (Ο Αρσέν Βενγκέρ λέγεται πως τον έχει ψηλά στη μεταγραφική του λίστα). Ο χρόνος θα δείξει εάν ο Sanogo θα αποδείξει πως ο ντόρος γύρω από το όνομά του είναι δικαιολογημένος.

Δείτε ένα σύντομο μα περιεκτικό βίντεο του Sanogo:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου