Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Ο Ουρτάδο, ο Σιμάο και ο Ντιοπ

Παραδόξως, και οι τρεις παίκτες που ανέφερα έχουν αρκετά κοινά μεταξύ τους. Καταρχήν αγωνίζονται στο ελληνικό πρωτάθλημα και οι τρεις σε ομάδες του τέως ΠΟΚ. Επίσης, αγωνίζονται όλοι τους στην ίδια θέση, αυτή του αμυντικού μέσου. Έχουν όμως και ένα ακόμη κοινό στοιχείο, είναι και οι τρεις φευγάτοι, οι δύο επίσημα και ο ένας...ανεπίσημα.
 
Θα ξεκινήσω πρώτα με τον Μόισες Ουρτάδο. Είναι αυτός που βρίσκεται ανεπίσημα στη λίστα των ανεπιθύμητων και ο μοναδικός λόγος που δεν φεύγει είναι πως είναι Ισπανός. Είναι αιώνιο το κόλλημα του Ισπανού και το είχαμε διαπιστώσει από τη πρώτη του σεζόν με την επιμονή του να φέρει στον Πειραιά τον Μίκελ Αλόνσο. Ναι, τον Ισπανό χαφ, αδερφό του Τσάμπι που φορά τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης, ο οποίος ήταν τραγικός, αλλά αφού είναι συμπατριώτης...Η περίπτωση του Ουρτάδο είναι παρόμοια. Δεν μπορεί και όμως, λόγω κολλήματος θα μείνει.

Χθες αγωνίστηκε στον αγώνα με τη Βέρντερ και ήταν...αφήστε το καλύτερα. Πραγματικά είναι να τρελαίνεται κανείς αναλογιζόμενος ότι αυτός ο παίκτης αποτελούσε μέλος ομάδας που συγκαταλέγεται στα καλά κλαμπ της Ισπανίας (Εσπανιόλ). Ο χαφ των ερυθρολεύκων δεν μπορεί. Ευπαθής στους τραυματισμούς, δίχως ιδιαίτερα καλή τεχνική, με λάθη στις μεταβιβάσεις και χάνει πολύ εύκολα τον αντίπαλο. Και ενώ όλα αυτά τα βλέπει μέχρι και...τυφλός, ο Βάσκος τεχνικός τον θεωρεί αναπόσπαστο μέλος και το δίνει φανέλα βασικού...

Ο Σιμάο ετοιμάζει βαλίτσες και φεύγει για άλλα μέρη, με πιο πιθανό προορισμό την Ουκρανία, καθώς σύμφωνα με διάφορες φήμες και δημοσιεύματα του τύπου οι πράσινοι έχουν δεχθεί πρόταση ύψους 1,5 εκατομμυρίων ευρώ για τον Μοζαμβικανό διεθνή. Ο Σιμάο είχε ξεκινήσει πολύ καλά τη καριέρα του στο τριφύλλι αλλά κάτι κάποιοι τραυματισμοί, κάτι ο ισχυρός ανταγωνισμός, κάτι και το παρατεταμένο ντεφορμάρισμα του παίκτη, οδήγησαν πολλούς να υποστηρίξουν ότι δεν είναι πια απαραίτητος. Και δεν έχουν άδικο.

Πέρσι ο αμυντικός μέσος του ΠΑΟ ήταν πολύ κακός, δεν βοήθησε, δεν ήταν ο γνωστός Σιμάο που έτρεχε ακατάπαυστα και πρέσαρε συνεχώς. Τεχνική δεν έχει, ποτέ δεν είχε και στη τελική κανείς δεν περίμενε από τον συμπαθή χαφ να οργανώσει το παιχνίδι του Παναθηναϊκού. Συν τοις άλλοις, η απόκτηση του Βίκτορ Βιτόλο, που είναι μια καλύτερη έκδοση του Μοζαμβικακού, σημαίνει πως ο Σιμάο περιττεύει. Και το ύψος της πρότασης είναι καθόλα ικανοποιητικό. 1,5 εκατομμύρια για αμυντικό μέσο που λογίζεται σαν δεύτερη λύση είναι πολύ καλά λεφτά.

Ο Ντιόπ είναι διαφορετική περίπτωση. Ο Σενεγαλέζος χαφ άφησε ανάμεικτα συναισθήματα κατά τη πρώτη του σεζόν στην ΑΕΚ, Κακό ξεκίνημα, σταδικαή άνοδος στη δεύτερο μισό του πρωταθλήματος για να φτάσουμε στα πλει οφ όπου και είδαμε τη πραγματική αξία του κοσμογυρισμένου αμυντικού μέσου. Τότε όλοι μας διαπιστώσαμε πως έιναι δικαιολογημένος ο ντόρος γύρω από το όνομά του. Μεγάλη καριέρα, πλούσιο βιογραφικό και σχετικά χαμηλό, για την αξία του παίκτη και τα πεπραγμένα του στην Ευρώπη, συμβόλαιο.

Ο λόγος που θα φύγει ο Ντιοπ είναι διαφορετικός. Η γυναίκα του αντιμετωπίζει σοβαρή επιπλοκή με την εγκυμοσύνη της και ο αμυντικός χαφ της ΑΕΚ, όπως έιναι λογικό, θέλει να βρίσκεται κοντά της (μένει στη Γαλλία). Στην ΑΕΚ κατανοούν το πρόβλημα, ωστόσο θα πρέπει να κοιτάξουν και τα συμφέροντα της ομάδας. Πράγμα που σημαίνει πως κατά ένα τεράστιο ποσοστό ο Ντιόπ θα αποδεσμευτεί και η ΑΕΚ θα πρέπει να βγεί εκ νέου στην αγορά για την απόκτηση αμυντικού μέσου που θα καλύψει το δυσαναπλήρωτο κενό του Σενεγαλέζου.

2 σχόλια:

  1. Σαν Παναθηναικος,η περιπτωση Σιμαο με προβληματιζει ιδιαιτερα και γι'αυτο πιστευω οτι ειναι κριμα να χαθει!Ποιος θα ξεχασει τα ματς που ειχε κανει στο Champions League το 2008 με τρομερη αμυνα πανω σε Ντιεγκο και σε αλλους σπουδαιους παικτες!Οντως περυσι ήταν πολυ κακός αλλα αυτο οφειλεται στο οτι δεν πηρε ευκαιριες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγώ στη θέση σου δεν θα προβληματιζόμουν ιδιαίτερα κυρίως διότι αποκτήθηκε ο Βιτόλο, που είναι ίδιου στυλ παίκτης. Και τα λεφτά είναι καλά. Εντάξει, ο Σιμάο ήταν πολύ χρήσιμος στις πρώτες του σεζόν και πράγματι απέναντι στη Βέρντερ είχε κάνει φοβερό παιχνίδι, κι εγώ το θυμάμαι. Αλλά το τελευταίο καιρό δεν...Και χθες με την Οντένσε ήταν μέτριος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή