Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Δεν είναι δικαιολογία το ότι παίζουν ωραία μπάλα

Τα πράγματα είναι πολύ απλά. Πράγματι, η Καβάλα και ο Ολυμπιακός Βόλου αποτέλεσαν κατά τη περσινή σεζόν δύο από τις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος. Με παίκτες ποιότητας όπως ο Τζαμέλ Αμπντούν, ο Καλιφά Σανκαρέ, ο Ντουγκλάο, ο Μάριο Μπρέσκα και πόσους ακόμα, κατάφεραν να αποδώσουν πολύ όμορφο ποδόσφαιρο. Αλλά μέχρι εκεί. Αυτό δεν είναι σε καμία περίπτωση δικαιολογία για να παραμείνουν στην Super League, ιδιαίτερα από τη στιγμή που αποδεδειγμένα παρανόμησαν.

Είναι γεγονός πως δεν θα επέλθει κάθαρση με τον δια βίου αποκλεισμό των Ψωμιάδη, Τσακογιάννη και Μπέου και με την τιμωρία των συλλόγων αυτών των παραγόντων. Αλλά αυτό τι σημαίνει; Πως επειδή δεν θα καθαρίσει ολοκληρωτικά ο χώρος, να τους αφήσουμε να συνεχίσουν; Φυσικά και όχι! Αυτοί έκαναν τις παρανομίες του αιώνα, έστηναν παιχνίδια, εκβίαζαν διαιτητές και παίκτες, μέχρι και χορήγηση απαγορευμένων ουσιών έχει ακουστεί ότι έκαναν.

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί θα πρέπει να κατακρίνουμε τις κινήσεις αυτές της πειθαρχικής επιτροπής. Σίγουρα, δεν είναι μόνο οι προαναφερθέντες υπεύθυνοι για τη λάσπη που υπάρχει στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά γι'αυτούς υπάρχουν αποδείξεις. Και μάλιστα ισχυρές. Και φυσικά, δεν πιστεύω πως οι παράγοντες που μάχονται αυτή τη στιγμή για τη κάθαρση, το κάνουν από αγνά αισθήματα. Πιθανό είναι να θέλουν να γίνουν χαλίφιδες στη θέση τους.

Πολλά μπλογκς έχουν εκφράσει της εξής θέση: Οι δύο ομάδες έπαιζαν το πιο όμορφο ποδόσφαιρο, και δεν είναι δίκαιο να πέσουν, εκτός των άλλων αν είναι να τιμωρηθούν αυτοί, να τιμωρηθούν όλοι οι άμεσα εμπλεκόμενοι. Εν μέρει σωστό. Ποιος μπορεί να εγγυηθεί ότι οι ομάδες αυτές κέρδιζαν με το σπαθί τους; Επειδή ο Ψωμιάδης και ο Μπέος έχουν μάτι που κόβει και αναγνωρίζουν τους καλούς παίκτες, αυτό σημαίνει απαραίτητα ότι κέρδισαν αγνά και τίμια, ιδιαίτερα από τη στιγμή που έχουν βγει στη φόρα πόσα στοιχεία;

Τα γεγονότα είναι αυτά: Οι δύο ομάδες (Ολ.Βόλου, Καβάλα) έπαιζαν πολύ καλά και είχαν καλούς παίκτες. Οι παράγοντες τους έχουν κατηγορηθεί για στημλενα παιχνίδια, για χρηματισμό διαιτητών και γενικά σε πράξεις που οδηγούν σε αλλοίωση αποτελεσμάτων. Υπάρχουν στοιχεία. Επομένως, η τιμωρία είναι δίκαιη. Μόνο αυτοί είναι από πίσω; Πιθανότατα όχι. Αλλά, στην τελική, αν δεν γίνει και κάποτε η αρχή πως θα μπορέσουμε να καθαρίσουμε τον χώρο; Μία θα πρέπει να είναι η βασική αρχή:  

Να μην γλιτώσει κανείς.

2 σχόλια:

  1. Συμφωνώ απόλυτα Σκάουτερ! Πράγματι έπαιζαν ωραία μπάλα η Καβάλα και ο Βόλος. Μην ξεχνάμε όμως πως χωρίς τον Μπέο και τον Ψωμιάδη δε θα υπήρχαν, όπως δεν υπήρχαν πριν τους αναλάβουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι φίλε Χάρη ισχύει αυτό, οι ομάδες αυτές θα βρίσκονταν πολύ χαμηλά αν δεν είχαν τους προαναφερθέντες για προέδρους. Αλλά όπως ανέβηκαν μαζί με τον πρόεδρο τους η καθεμία, τώρα θα πέσουν μαζί του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή