Πέμπτη 18 Αυγούστου 2011

Καλά ρε Παναθηναϊκέ πλάκα μας κάνεις;

Δηλαδή όταν ο Φερέιρα μας έλεγε πως η Μακάμπι είναι πιο δύσκολη από την Οντένσε, προετοίμαζε το έδαφος για το σημερινό. Σε ένα απαίσιο παιχνίδι, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να δεχθεί τρία τέρματα μέσα σε ένα ημίχρονο, βάζοντας ταφόπλακα από Αύγουστο μήνα στις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις, καθώς με την εικόνα που έδειξε σήμερα, μόνο αν η Μακάμπι αποφασίσει να κάτσει, στη κυριολεξία όμως, μόνο έτσι θα προκριθεί στους ομίλους του Γιουρόπα.

Δεν χρειάζεται να ψάξουμε για το ποιος φταίει για τα σημερινά κατορθώματα του ΠΑΟ, που έμεινε για ενδέκατο συνεχόμενο ευρωπαϊκό παιχνίδι μακριά από τη νίκη. Φταίνε όλοι. Οι παίκτες είναι επιπέδου Δόξα Γκύζη (με κάθε σεβασμό στους φίλους της ομάδας αυτής), ο προπονητής σε κάθε παιχνίδι καθαρίζει τα νύχια του, ρίχνει κανένα ύπνο και που και που κοιτάει το πίνακα του σκορ να δει το αποτέλεσμα, η διοίκηση...δεν υπάρχει.

Πονέσανε τα μάτια όλων όσων είδαν το έκτρωμα που παρουσιάσε ο Παναθηναϊκός, ο οποίος πίσω μπάζει, στο κέντρο είναι χωνί και επιθετικά είναι ανύπαρκτος. Όλοι, μηδενός εξαιρουμένου παίρνουν, με άριστα το 10, -10. Ο Σισέ έφυγε, η ομάδα είναι η ίδια προβληματική ομάδα με πέρσι, μόνο που η απουσία του Γάλλου στράικερ, σημαίνει πως γκολ ούτε κατόπιν αιτήσεως δεν θα μπει. Πραγματική κατάντια για τον άλλωτε εκπρόσωπο της Ελλάδας στην Ευρώπη.

Ναι, το γκολ του Τοτσέ έπρεπε να μετρήσει δεν θα διαφωνήσω καθόλου. Ε και; Και να μετρούσε τι θα γινόταν δηλαδή; Θα στρόφαρε ξαφνικά η ομάδα; Ας είμαστε ρεαλιστές, σε νεκροταφείο βλέπεις μεγαλύτερη ζωηράδα. Στο πρώτο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός απλώς έπαιξε παθητικά, δεν διεκδίκησε τίποτα παραπάνω από το μηδέν στα μετόπισθεν. Και τα κατάφερε, είχαν περάσει 45 λεπτά και η άμυνα δεν είχε δεχθεί γκολ, παρά τη πίεση των παικτών της Μακάμπι.

Στο δεύτερο ημίχρονο, σωριάστηκαν όλοι στο πάτωμα. Το 3-0 είναι μέχρι και κολακευτικό, όταν δεν παίζεις για να βάλεις γκολ θα το δεχθείς. Με τη Μακάμπι έπαιζαν, όχι με την Μάντσεστερ, είπαμε παθητικότητα παθητικότητα αλλά τουλάχιστον χτυπήστε με αντεπιθέσεις. Αλλά για να κάνεις αντεπίθεση θες ταχύτητα, που πλην των Λέτο, Κουίνσι που είναι γρήγοροι, οι άλλοι είναι...Μπλου Σταρ Φέρις.

Και τώρα τι; Οικονομικά το πλήγμα είναι μεγάλο, το δε γόητρο έχει χτυπηθεί άσχημα, η ψυχολογία έχει φθάσει στο ναδίρ και είμαστε ακόμα στον Αύγουστο. Υπάρχει περίπτωση να ανεχτούν οι φίλοι του Παναθηναϊκού αυτή την εικόνα; Καπετάνιος δεν υπάρχει, ο προπονητής για καμιά πρέφα σε κανέναν Κ.Α.Π.Ι καλός είναι και οι παίκτες θα πρέπει να σκεφτούν αν ασκουν το σωστό επάγγελμα, όχι όλοι αλλά αρκετοί από αυτούς.

Ο "πρέσβης" μας στην Ευρώπη έχει καταντήσει κουμπαράς των Ευρωπαίων. Όσο εύκολα πέφτει το κέρμα στη σχισμή, τόσο εύκολα χάνει και ο πάλαι ποτέ ευρωπαίος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου