Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

Κοντά στην είσοδο στους ομίλους ο ΠΑΟΚ

Σε ένα ήρεμο παιχνίδι στη φλεγόμενη Τούμπα, ο ΠΑΟΚ του Λάζλο Μπόλονι επιβλήθηκε της ουκρανικής Καρπάτι Λιβ με σκορ 2-0 και απέκτησε σημαντικό προβάδισμα για την είσοδο στους ομίλους της δεύτερης τη τάξει διασυλλογικής διοργάνωσης της Ευρώπης. Τα τέρματα για τον Δικέφαλο του Βορρά πέτυχαν οι Αθανασιάδης και Λίνο.

Χωρίς να εντυπωσιάσει αλλά κάνοντας αυτό που έπρεπε, ο ΠΑΟΚ κατάφερε και τους δύο στόχους που είχε θέσει: Να μην δεχθεί γκολ και να κερδίσει το παιχνίδι. Οι παίκτες του Μπόλονι, έπαιξαν όπως τους ζήτησε ο προπονητής, δεν άφηναν κενά στα μετόπισθεν, πίεσαν τον αντίπαλο και παράλληλα προωθούσαν τη μπάλα μπροστά. Το πρώτο τέρμα του ΠΑΟΚ πέτυχε ο Στέφανος Αθανασιάδης με ψύχραιμο πλασέ στο 15'.

Το γκολ που πέτυχε ο νεαρός φορ έδωσε την απαραίτητη ηρεμία στην ομάδα της Θεσσαλονίκης, που με εξαίρεση το γκολ της Καρπάτι που ακυρώθηκε (λίγο πρίν την ανάπαυλα) δεν αισθάνθηκε ιδιαίτερη απειλή. Το υπέροχο τέρμα του Λίνο στο 56 απλά έδωσε τον απαραίτητο αέρα των δύο τερμάτων ενόψει και του δύσκολου επαναληπτικού στην Ουκρανία. Η ουσία είναι πως ο ΠΑΟΚ έχει ήδη θέσει τις βάσεις για τη πρόκριση και με ορθολογική νοοτροπία και προσοχή θα περάσει.

Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Κοστίν Λαζάρ. Ο Ρουμάνος μέσος δείχνει εξαιρετικά προσόντα και ηρεμεί το παιχνίδ του δικέφαλου. Πολύ καλός ο Αθανασιάδης που πέρα από το γκολ κυνήγησε και άλλες φάσεις, ενώ και η άμυνα του δικεφάλου ήταν σε καλή μέρα. Οι Ουκρανοί έχουν ποιότητα και είναι σκληρά καρύδια και αυτό θα πρέπει να προσέξει ο Μπόλονι. Αν αγωνιστεί ο ΠΑΟΚ όπως και σήμερα δεν έχει να φοβάται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου