Πέμπτη 18 Αυγούστου 2011

Γιατί είσαι Μεσσί-ας

Σε ένα όμορφο παιχνίδι για το Σούπερ Καπ Ισπανίας, η Μπαρτσελόνα κατάφερε να κερδίσει τη Ρεάλ Μαδρίτης του Ζοζέ Μουρίνιο με σκορ 3-2. Ήταν ένα αμφίρροπο παιχνίδι με ανατροπές, νεύρα, καινούρια πρόσωπα και κυρίως, με ωραίο θέαμα. Τα γκολ για τους Καταλανούς πέτυχαν οι Ινιέστα και Μέσσι (2x), ενώ για τους μερένχες σκόραραν οι Ρονάλντο και Μπενζεμά.

Το αστέρι της βραδιάς για ακόμα μία φορά ήταν ο Αργεντίνος Λιονέλ Μέσσι, ο οποίος ήταν για ακόμη μία φορά χάρμα ιδέσθαι. Μία ασιστ για το γκολ του Ινιέστα και δύο όμορφα τέρματα και έστειλε τον Μουρίνιο στο σπίτι του προβληματισμένο για ακόμα μία φορά, καθώς είδε την ομάδα του να χάνει εκ νέου από τους άσπονδους εχθρούς.

Η εμφάνιση του 24χρονου επιθετικού ήταν απλά αψεγάδιαστη, έπαιζε απλά, δίχως να κάνει περιττές ενέργειες, είχε καλά τρεξίματα, προκάλεσε πολλά προβλήματα στην άμυνα των μπλάνκος και είχε συμμετοχή σε όλα τα τέρματα της ομάδας του. Μια παρατήρηση: Το πρώτο του γκολ το πέτυχε με σκαφτό πλασέ χρησιμοποιόντας το...δεξί πόδι...

Το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο, έγιναν αρκετές φάσεις, η Ρεάλ είχε ευκαιρίες να πετύχει και άλλα γκολ αλλά δεν κατάφερνε να βάλει τη μπάλα στα δίχτυα. Στάθηκε, ωστόσο τυχερή όταν ισοφάρισε στο 2-2 καθώς το γκολ των γκαλάκτικος προήλθε από κακό χτύπημα κόρνερ του Κακά και ασυννενοησία στην άμυνα των μπλαουγκράνα, με τον Μπενζεμά, αν και άφαντο σε όλο το παιχνίδι, να βάζει το όνομα του στο πίνακα των σκόρερ.

Όμως, ενώ το παιχνίδι έδειχνε πως θα πήγαινε παράταση, μίλησε και πάλι ο Μέσσι. Με όμορφο συνδυασμό (Μέσσι-Φάμπρεγκας-Αντριάνο-Μέσσι-γκολ) και υπέροχο τελείωμα εν κινήσει, ο Αργεντίνος φαντεζί επιθετικός σκόραρε στις καθυστερήσεις, χαρίζοντας έτσι στην ομάδα του τον πρώτο τίτλο της χρονιάς, ένας τίτλος που έχει ιδιαίτερη αξία για τον Πεπ Γουαρδιόλα, μιας και ο Ισπανός τεχνικός ισοφάρισε σε αριθμό τίτλων το ρεκόρ του Ολλανδού Γιόχαν Κρόιφ.

Η Ρεάλ δεν προσπάθησε να καταστρέψει το άθλημα, δεν ταμπουρώθηκε πίσω και δεν έπαιξε καντενάτσιο. Όμως δεν έπαιξε και καθαρά, μιας και οι παίκτες του Μουρίνιο επιδόθηκαν σε πολύ σκληρά τάκλιν, με αποκορύφωμα το...τακλιν-σου παίρνω τα δύο πόδια- του Μαρσέλο στον Φάμπρεγκας, που βίωσε τη χαρά της κατάκτησης ενός τίτλου στο πρώτο του παιχνίδι με τη φανέλα των Καταλανών.

Έτσι ο πρώτος τίτλος της χρονιάς κατακτήθηκε από τους πρωταθλητές Ισπανίας, οι οποίοι ξεκινούν τη νέα αγωνιστική περίοδο όπως ακριβώς την ολοκλήρωσαν, σηκώνοντας μία ακόμη κούπα, την ενδέκατη επί Γουαρδιόλα, ενώ ο Μουρίνιο θα πρέπει να αναθεωρήσει την τακτική που ακολουθεί στα παιχνίδια του με τους μπλαουγκράνα, μία φορά έγινε το θαύμα (με πολλή τύχη) με την Ίντερ, δεν θα γίνεται κάθε μέρα αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου