Δευτέρα 8 Αυγούστου 2011

MS Talent Search: Marc Muniesa

Οι ακαδημίες της Μπαρτσελόνα, η περίφημη Μάσια, έχει παράγει εξαιρετικούς ποδοσφαιριστές και τα τελευταία χρόνια μοιάζει με μια αστείρευτη πηγή διαμόρφωσης νέων ποδοσφαιριστών. Είναι ενδεικτικό άλλωστε ότι κατά 7/11 η βασική ενδεκάδα των Καταλανών αποτελείται από παίκτες που "βγήκαν" από τη Μάσια. Σήμερα θα γνωρίσουμε ένα ακόμη φυντάνι, που πολλοί θεωρούν ότι θα κάνει μεγάλη καριέρα με τη φανέλα των πρωταθλητών Ευρώπης. Αυτός είναι ο Marc Muniesa.

Ο νεαρός Muniesa είναι γέννημα-θρέμμα Καταλανός. Γεννηθείς τον Μάρτιο του 1992, εντάχθηκε στις ακαδημίες του ισπανικού μεγαθήριου το 2002, όταν και ήταν μόλις 10 ετών. Ο αριστεροπόδαρος κεντρικός αμυντικός, που μπορεί να αγωνιστεί και στο αριστερό άκρο της άμυνας ξεχώρησε από πολύ νωρίς και φήμες θέλουν την Τσέλσι να είχε επιχειρήσει να "απαγάγει" τον νεαρό αμυντικό όταν ήταν μόλις 15 ετών.

Τελικά ο αμυντικός παρέμεινε στην ομάδα της καρδιάς του και δύο χρόνια μετά, σε ηλικία 17 ετών πραγματοποίησε τη πρώτη του εμφάνιση με τα χρώματα της Μπαρτσελόνα Β, που τότε αγωνίζονταν στη τρίτη τη τάξει κατηγορία του ισπανικού πρωταθλήματος. Το 2009 ήταν μια πολύ καλή χρονιά για τον Muniesa καθώς πραγματοποίησε και το επίσημο ντεμπούτο του με την μεγάλη ομάδα, μπαίνοντας σαν αλλαγή στο ματς με την Οσασούνα, ενώ ήταν και στο πάγκο στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ.

Την επόμενη σεζόν συνέχισε να αγωνίζεται με τη δεύτερη ομάδα, με την οποία έχει συμμετάσχει σε 46 παιχνίδια. Μερικοί τραυματισμοί άφησαν πίσω τον νεαρό αμυντικό, που σε συνδιασμό με την υπεροπλία στην άμυνα των πρωταθλητών Ισπανίας, άφησαν εκτός βασικής ενδεκάδας τον Muniesa. Αλλά η αποχώρηση του Μιλίτο σε συνδιασμό με την μη αγορά άλλου βασικού σέντερ μπακ, μπορεί να σημαίνει ότι ο νεαρός αμυντικός ίσως λογίζεται σαν τέταρτη λύση.

Ο Marc Muniesa έχει αγωνιστεί σε όλες τις μικρές εθνικές ομάδες της εθνικής Ισπανίας, πλήν αυτής των ελπίδων και αυτό διότι ανήκε στην u-19. Μάλιστα, ήταν μέλος της εθνικής u-17 που κατέκτησε τη τρίτη θέση στο παγκόσμιο κύπελλο νέων, πραγματοποιώντας καλές εμφανίσεις. Θεωρείται από πολλούς βέβαιη η κλήση του στην ελπίδων στα προσεχή παιχνίδια. Βασικά στοιχεία του παιχνιδιού του είναι οι καλές του τοποθετήσεις, η συγκέντρωση του και φυσικά η ικανότητα του στο ψηλό παιχνίδι. Επίσης είναι αρκετά γρήγορος.

Δείτε ένα βίντεο του νεαρού αμυντικού της Μπαρτσελόνα:

2 σχόλια:

  1. Δεν το ξέρω τον παίχτη. Ας ελπίσουμε ότι θα τον μάθουμε μια και καλή όταν τον φέρει ο Κόντης.

    Καλησπέρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα Κάνθαρε. Το κόβω λίγο δύσκολο να φύγει να σου πω την αλήθεια (ξέρω ότι κάνεις χιούμορ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή