Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Ανασκόπηση της αγωνιστικής δραστηριότητας στα γήπεδα της Σούπερ Λίγκας

Η κουτσουρεμένη, ελέω της παρουσίας των ομάδων Α και Β, αγωνιστική δραστηριότητα στην επανεκκίνηση του εγχώριου πρωταθλήματος μας, μας επιφύλασσε γενικά μέτριο θέαμα, μερικά αναπάντεχα αποτελέσματα και ένα ντέρμπυ. Ασφαλώς, το παιχνίδι που πήρε επάνω του τα φώτα της δημοσιότητας ήταν το ντέρμπυ στο ΟΑΚΑ μεταξύ ΑΕΚ και Ολυμπιακού, που έληξε ισόπαλο με σκορ 1-1. Αγχωτική νίκη του ΠΑΟ στη Ξάνθη, ισοφάριση-σοκ στο 93 για Άρη και στείρο 0-0 του ΠΑΟΚ απέναντι σε ΟΦΗ.

Τα υπόλοιπα παιχνίδια της αγωνιστικής που μας πέρασε ήταν το ΠΑΣ Γιάννενα-Πανιώνιος (0-0) και Κέρκυρα-Ατρόμητος (2-2).

Για το ντέρμπυ τα είπαμε και σε προηγούμενη ανάρτηση, την οποία και μπορείτε να διαβάσετε κάνοντας κλίκ εδώ. Το ματς στα Πηγάδια μεταξύ Ξάνθης και Παναθηναϊκού παραλίγο να προκαλέσει εμφράγματα. Οι πράσινοι προηγήθηκαν με 0-3 με δύο τέρματα του φορμαρισμένου Σεμπάστιαν Λέτο και ένα του Κουίνσι. Η αποβολή του Βιτόλο ανέτρεψε κάπως τα πλάνα του Ζεσουάλδο Φερέιρα και ο Παναθηναϊκός, λόγω αριθμητικού μειονεκτήματος αλλά και χαλαρότητας, δέχθηκε δύο όμορφα γκολ και παραλίγο να το πληρώσει. Ωστόσο το 2-3 παρέμεινε μέχρι τη λήξη της αναμέτρησης.

Οι ομάδες της Θεσσαλονίκης έφεραν αμφότερες Χ. Ο Άρης κρατούσε στα χέρια του τη παρθενική του νίκη στο πρωτάθλημα μέχρι το 93' (προηγήθηκε με τέρμα του Σανκαρέ), όταν ο Μπούντιμιρ ισοφάρισε για τους Κρητικούς, αφήνωντας την ομάδα του Σάκη Τσιώλη με μια πικρή γεύση στο στόμα και στερώντας του δύο πολύτιμους βαθμούς. Στο παιχνίδι ΠΑΟΚ-ΟΦΗ έλαμψε το άστρο του Ρόι Κάρολ. Ο βετεράνος κίπερ πραγματοποίησε σειρά από εξαιρετικές επεμβάσεις που χάρισαν στην ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου έναν σημαντικό βαθμό σε μία δύσκολη έδρα, καθώς το 0-0 ήταν το τελικό αποτέλεσμα στη Τούμπα.

Ισοπαλιών συνέχεια, μιας και στις αναμετρήσεις ΠΑΣ Γιάννενα-Πανιώνιος και Κέρκυρα-Ατρόμητος, το τελικό αποτέλεσμα αμφότερων παιχνιδιών ήταν ισόπαλο. Το στείρο 0-0 στο πρώτο παιχνίδι αφήνει μάλλον ικανοποιημενους τους δύο σύλλογους, σε ένα παιχνίδι που θα ξεχαστεί γρήγορα, Αντίθετα, στη Κέρκυρα, η ομάδα του Μπόζινταρ Μπάντοβιτς έφθασε μια ανάσα από τη νίκη με αντίπαλο τον Ατρόμητο, όμως ο Ανδρέας Τάτος είχε αντίθετη άποψη και διατήρησε το αήττητο σερί της ομάδας του. Οι Περιστεριώτες προηγήθηκαν με τον Καραγκούνη, αλλά τα λάθη των Ιτάνζ και Τομάς επέτρεψαν στους Φαίακες να ανατρέψουν το εις βάρος τους σκορ, με τους Γραμμόζη και Αγρίτη. Το τελικό 2-2 αφήνει τον Ατρόμητο στη...κορυφή μαζί με ΑΕΚ, Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό.

Παίκτες που εντυπωσίασαν κατά το περασμένο αγωνιστικό διήμερο ήταν οι εξής: Καταρχήν, ο Φάμπιαν Βάργκας, που παιχνίδι με παιχνίδι δείχνει καλύτερος και θα αποτελέσει αξιόλογη βοήθεια στα χαφ για την Ένωση. Έπειτα, ξεχώρισαν οι Σεμπάστιαν Λέτο και Βλαχοδήμος από την αναμέτρηση στα Πηγάδια, ενώ ο Σανκαρέ και ο Κάρολ έπαιξαν πολύ καλά, αν και οι ομάδες που αγωνίζονται δεν κατάφεραν εν τέλει να κερδίσουν. Στους διακριθέντες της αγωνιστικής θα πρέπει να συμπεριλάβουμε και τους Μιραλλάς, Λεονάρντο, Τάτο, ενώ καλή παρουσία είχαν και οι Μανωλάς (μετά το γκολ του ΟΣΦΠ όμως...) Κουίνσι.

Αντίθετα, κακές εμφανίσεις πραγματοποίησαν οι Αριέλ Ιμπαγάσα, Φρανσουά Μοδένστο, Νίκος Λύμπερόπουλος, Νίκος Γεωργέας,  Σάρλ Ιτάνζ, ενώ κατώτεροι απ'όσο θα περιμέναμε ήταν οι Αντελίνο Βιερίνια, Βίκτορ Βιτόλο, Γρηγόρης Μάκος. Η συνολική παρουσία των διαιτητών κινήθηκε σε ρηχά νερά, δεν υπήρχαν κραυγαλέα λάθη, ούτε αλλοίωση αποτελέσματος σε καμία αναμέτρηση. 

Στη βαθμολογία τώρα, συγκατοικούν στη πρώτη θέση οι ΑΕΚ, Ατρόμητος, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός με δέκα βαθμούς (κάποιοι έχουν λιγότερα παιχνίδια) ενώ στις τελευταίες θέσεις συναντάμε την Κέρκυρα, τον Αστέρα Τρίπολης και τον Άρη. Για να δείτε πιο αναλυτικά όλες τις θέσεις στη βαθμολογία, τα παιχνίδια που αγωνίστηκαν οι ομάδες και τη διαφορά γκολ, κάντε κλίκ εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου