Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

Ο αστείος Φράνκο Κοστάνσο

Το παιχνίδι στο Γεώργιος Καραϊσκάκη μεταξύ Ολυμπιακού και ΟΦΗ έχει πλέον λήξει και το σκορ αφήνει ικανοποιημένους μόνο τους Κρητικούς, οι οποίοι έμειναν αφοσιωμένοι για 90 λεπτά και κατάφεραν να ανατρέψουν το εις βάρος τους 2-0 σε 2-2. Η ευθύνη για τη γκέλα βαραίνει όλους τους ερυθρόλευκους, που "έκατσαν" στο 2-0 και το πλήρωσαν. Όμως υπήρχε ένας, ο οποίος διεκδικεί με αξιώσεις τον τίτλο του χειρότερου: Το όνομα του, Φράνκο Κοστάνσο...

Είναι μία απο αυτές τις στιγμές που θέλω να αφήσω τα νούμερα και τα στατιστικά στοιχεία να μιλήσουν. Έχουμε και λέμε λοιπόν: Μέχρι στιγμής ο Ολυμπιακός έχει παίξει 9 παιχνίδια, έξι για το πρωτάθλημα και τρία για το Τσάμπιονς Λιγκ. Ο απολογισμός μέχρι στιγμής: Στο Τσάμπιονς Λιγκ έχουμε δύο ήττες και μία νίκη, 4 γκολ υπέρ και 4 κατά. Στο πρωτάθλημα έχουμε τα εξής: Τέσσερις νίκες και δύο ισοπαλίες, 13 γκολ υπέρ και 7 κατά. Συνολικά λοιπόν έχουμε 17 γκολ υπέρ και 11 κατά. Αυτός είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός των ερυθρόλευκων.

Ο Φράνκο Κοστάνσο αγωνίστηκε σε όλα βασικός, χωρίς να χάσει δευτερόλεπτο. Σε 9 αγώνες έχει δεχθεί 11 γκολ. Από τους εννιά αγώνες, μόλις σε έναν κατάφερε να κρατήσει ανέπαφη την εστία του, πιο συγκεκριμένα στο τελευταίο εκτός έδρας παιχνίδι με αντίπαλο τον Πανιώνιο. Ας "δούμε" τώρα τα έντεκα γκολ που δέχθηκε ο Αργεντίνος πορτιέρο. Σε πόσα από αυτά φέρει ευθύνη; Έχουμε και λέμε:

1) Στο πρώτο επίσημο παιχνίδι, ο Κοστάνσο δέχεται γκολ από τον Λούτσο Γκονζάλες στη κλειστή γωνία. (Ολυμπιακός-Μαρσέιγ 0-1)
2) Στο πρώτο παιχνίδι για το πρωτάθλημα με τη Ξάνθη δέχεται γκολ από τον Μαρσελίνιο και πάλι στη κλειστή γωνία, με σαφώς μεγαλύτερη ευθύνη, ενώ έμεινε και "άγαλμα" σε εκείνη τη φάση (Ολυμπιακός-Ξάνθη 2-1)
3) Στο παιχνίδι με τον Εργοτέλη δέχεται 2 γκολ, στα οποία δεν κάνει το τρομερό λάθος, ειδικά το πρώτο γκολ των Κρητικών είναι όμορφα χτυπημένο φάουλ που δεν "πιάνεται" (Εργοτέλης-Ολυμπιακός 2-3)
4) Στο παιχνίδι με την Άρσεναλ δέχεται και πάλι γκολ (το δεύτερο) στη κλειστή γωνία από τον Αντρέ Σάντος. Έχει προηγηθεί γκολ του Τσάμπερλεϊν, για το οποίο φέρει ευθύνη ο Μαρκάνο (Άρσεναλ-Ολυμπιακός 2-1)
5) Στο εντός έδρας ματς με τον ΠΑΟΚ, ο Αργεντίνος κίπερ αδυνατεί να διώξει τη μπάλα με τη γροθιά του, με αποτέλεσμα να στρώνει τη μπάλα στον Μπαλάφα που γράφει το 0-1 (Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 2-1)
6) Στο ντέρμπυ με την ΑΕΚ δέχεται γκολ-κεραυνο του Λεονάρντο, ανίσχυρος να κάνει κάτι να το σώσει (ΑΕΚ-Ολυμπιακός 1-1)
7) Στο κρίσιμο παιχνίδι με την Ντόρτμουντ δέχεται γκολ στη γωνία από τον Λεβαντόφσκι, ωστόσο δεν φέρει ευθύνη μιας και όλη η άμυνα του Ολυμπιακού σε εκείνη τη φάση είχε ανέβει και δέχθηκε την αντεπίθεση των Γερμανών (Ολυμπιακός-Ντόρτμουντ 3-1)
8) (Διατηρεί το μηδέν με αντίπαλο τον Πανιώνιο)
9) Με αντίπαλο τον ΟΦΗ δέχεται δύο τέρματα, στο πρώτο κάνει βλακώδη έξοδο με αποτέλεσμα η κεφαλιά του Μάντζιου να καταλήγει στα δίχτυα της ανυπεράσπιστης εστίας του, καθώς ο Αργεντίνος βρίσκεται στο ύψος του πέναλτυ. Το δεύτερο γκολ των Κρητικών προήλθε μετά από σύγχυση στα καρέ του (Ολυμπιακός-ΟΦΗ 2-2)

Από τα έντεκα γκολ που έχουν δεχθεί φέτος στον Πειραιά, τα πέντε-τουλάχιστον-είναι δημιουργήματα του Αργεντίνου τερματοφύλακα. Είναι προφανές πως ο Κοστάνσο δεν κάνει. Σήμερα ευθύνεται για την εντός έδρας γκέλα του Ολυμπιακού και "κόβει" δύο πολύτιμους βαθμούς για τη συνέχεια. Το γελοίο της υπόθεσης όμως είναι άλλο. Ποιο είναι αυτό; Ότι ακόμη ήταν, είναι και θα είναι βασικός, τουλάχιστον μέχρι τον Γενάρη!

Ο άνθρωπος πληρώνεται και μάλιστα παίρνει πολλά χρήματα και είναι απορίας άξιον πως του έδωσαν τέτοιο ηγεμονικό συμβόλαιο και-κυρίως-πως τον βάπτισαν αντι-Νικοπολίδη. Αντι-Κόβατς ναι, αντι-Λέμενς ναι, να το δεχθώ, αλλά όχι και αντι-Νικοπολίδης, είναι τέτοιες οι εμφανίσεις του που ούτε αντι-Πάρντο δεν τον αποκαλείς, ο Βελγο-ισπανός είναι καλύτερος! Είναι να απορεί κανείς με το τμήμα σκάουτινγκ των ερυθρόλευκων. Αυτός είναι ο Κέρβερος, ο Τοίχος, ο...;

Στον Ολυμπιακό είχαν περίπου 4 μήνες, ξεκινώντας από τη μέρα που πήραν και μαθηματικά τον τίτλο, να βρουν επάξιο αντικαταστάτη του Νικοπολίδη. Ακούστηκαν πόσα ονόματα, ακούστηκαν πόσες επαφές με τερματοφύλακες που έχουν όνομα, πως κατέληξαν στον Κοστάνσο, που αγωνίζονταν στη Βασιλεία, στο ελβετικό πρωτάθλημα που επικρατεί η λογική "βάζω περισσότερα απ'όσα τρώω"; Σε ένα πρωτάθλημα που το under είναι άγνωστη λέξη;

Το καλοκαιρινό λάθος έχει ήδη αρχίσει να "κόβει" βαθμούς από τους ερυθρόλευκους και ο Γενάρης είναι μακρυά. Καθώς, λοιπόν, μεταγραφή μέχρι το χειμώνα δεν μπορεί να γίνει, καλό θα ήταν να πάρουν ευκαιρίες οι Μέγερι και Δασκαλάκης. Δεν μπορεί να είναι τόσο κατώτεροι του Κοστάνσο. Απλά δεν γίνεται. Για να κλείσω αυτό το κείμενο, θα σας παραθέσω μερικά εύστοχα σχόλια που διάβασα στο ίντερνετ για τον Κοστάνσο, που από Οκτώβρη μήνα διεκδικεί με αξιώσεις τον τίτλο της πιο αποτυχημένης μεταγραφής της σεζόν:

DEN YPARXEI TERMATOFYLAKAS KONSTANZO. MEXRI KAI O LEMENS ITAN KALITEROS APO AUTO TO PALTO! EINAI EPIKINDYNOS KAI EINAI NDROPI ENAS TETOIOS AMPALOS TERMATZIS NA FORAEI TIN FANELA TOU THRYLOU. EGW PISTEUW STIN GERMANIA EINAI I TELEUTAIA EUKAIRIA TOU... META MEGERI KAI VLEPOUME!

οτι κ να πουμε μας πονεσε κ πολλη το 2-2 οσο χαρα πηραμε με τους γερμανους αλλη τοσο πικρα πηραμε σημερα αλλα ετσι ειναι η μπαλα τι να κανουμε ο Κονσταντζο στο 21 σωνει το 0-1 κ λεμε επιτελους του φεξε κ στο 2-1 αντι να κατσει στη γραμμη του κανει εξοδο κ εγινε αυτο που εγινε

ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΟΝ ΓΕΛΩΤΟΠΟΙΟ ΣΤΟ ΤΕΡΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΣΤΕΙΟ.ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ ΑΛΛΟ ,ΘΑ ΕΚΡΑΓΩ. ΕΙΝΑΙ Ο ΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΜΠΑΛΟΥ,ΑΧΡΗΣΤΟΥ ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑ.ΟΠΟΙΟΣ ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟ ΤΟΜΑΡΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ.ΕΡΝΕΣΤΟ ΝΤΡΟΠΗ, ΒΑΖΕΙΣ 4 ΤΟΥΒΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΝ Γ........................................Ο ΛΟΓΟ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΕΣΥ ΞΕΡΕΙΣ ΤΑ ΚΑΝΕΙΣ ΟΛΑ ΑΝΑΠΟΔΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙΣ ΟΤΙ ΕΦΤΙΑΞΕΣ.

EΞΩ Ο ΚΟΝΤΣΑΝΣΟ ΜΕΣΑ ΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΟΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΡΕΜΑΕΙ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ Ο ΑΓΚΟΥΡΑΣ......

o megalyteros epaggelmatias poy perase apo to karaisakh. exete ksanadei tetoio troxonomo sthn Ellada??

to mono lathos tou ernesto einai o kostatzo.
prepei na ton teliosei ton xorigo.den paei allo.
nikagame 2-0 kai o roufas arpakse 2 entos oligon lepton.

Eπειδή μόνιμα οι αντίπαλοι παίζουν με 12 παίκτες,καιρός είναι να παίζει ο Μέγερι για να έρθουμε στα ίσα μας πάλι.Δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση με Κοστάντσο...

ΚΟΣΤΑΝΖΟ = ΜΗΧΑΝΗ ΓΚΟΛ.!!!

ΑΘΛΙΕ "ΚΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑ".....ΟΙ ΜΕΡΕΣ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΡΗΜΕΝΕΣ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ.............

Νάναι καλά το παλληκάρι, δίνει ενδιαφέρον στα παιχνίδια μας...

Υ.Γ Τα σχόλια παρατίθενται αυτούσια και προέρχονται από διάφορες αθλητικές ιστοσελίδες.

5 σχόλια:

  1. Σκάουτερ όπως τα λες είναι. Ο Κοστάντσο είναι αστείος. Επίσης δεν είναι τερματοφύλακας. Δεδομένο αυτό πλέον...Ο Ολυμπιακός έκανε πολύ μεγάλο λάθος όταν δεν κράτησε τον Σηφάκη. Βέβαια ο γκολκίπερ του Άρη δε θα είχε βελτιωθεί τόσο πολύ, μένοντας στη σκιά του Νικοπολίδη. Όπως και να έχει στον Πειραιά έχουν την ευκαιρία να τον πάρουν πίσω το καλοκαίρι, αφού μένει ελεύθερος. Μέχρι τότε καλό είναι να δοθεί μια ευκαιρία στον Μέγιερι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γεια σου φίλε Χάρη. Είναι δεδομένο πως ο Κοστάνσο δεν κάνει και πράγματι ο Ολυμπιακός πληρώνει τώρα, για 100.000 που θα μπορούσε να είχε δώσει πριν τρία χρόνια για τον Σηφάκη. Νομίζω πως αν είχε παραμείνει δεν θα ήταν στη σκιά του Νικοπολίδη, θεωρώ πως ο Νικοπολίδης έπαιζε βασικός κυρίως γιατί δεν υπήρχε ελπίδα για κάτι καλύτερο. Ωστόσο είναι βλακεία του Ολυμπιακού που δεν τον πήρε και τώρα πληρώνει περίπου ένα εκατομμύριο αυτόν τον παίκτη. Ευκαιρίες θέλει και ο Μέγερι, πιθανόν να πρέπει να δούμε και τον Δασκαλάκη, πόσο χειρότερος να είναι ο Έλληνας πορτιέρο από τον Κοστάνσο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν φταίει ο Κοστάντσο. Κάποιο τον τσέκαραν, τον ενέκριναν, τον πλήρωσαν και του έδωσαν φανέλα βασικού.

    Η θέση του τερματοφύλακα δεν χωράει πειράματα και δεν διαθέτει πίστωση χρόνου. ή ξέρει να κάνει έξοδο ή δεν ξέρει. ή ξέρει να κλείνει τη γωνία ή δεν ξέρει. Ή ξέρει να καθοδηγήσει την άμυνα ή δεν ξέρει.

    Απλά πράγματα. Και ναι, είναι αστείος. Περισσότερο αστείο είναι το σκαουτινγκ τιμ του Ολυμπιακού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν θα διαφωνήσω Κάνθαρε, το λέω άλλωστε πως τεράστια ευθύνη φέρει το τμήμα σκάουτινγκ των Πειραιωτών. Από τη στιγμή, όμως, που τον έφεραν, ο κόσμος έχει απαιτήσεις, εξάλλου, ως αντι-Νικοπολίδη τον πλάσαραν, άλλα περίμεναν οι φίλοι των ερυθρόλευκων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλά κάνουν και έχουν απαιτήσεις. Δεν διαφωνώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή