Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Τσάκας ο θιγμένος

Ο εκπρόσωπος του πρίγκιπα Σουλτάν Αλ Σαούντ, Βλάσσης Τσάκας απειλεί πως ο πρίγκιπας θα αποσύρει τη πρόταση του για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, λόγω της αντιμετώπισης που έχει από τη ΠΑΕ. Μάλιστα, ο Τσάκας δήλωσε πως πρώτα θα δείξει τα χρήματα για να...βουλώσει στόματα και εν συνεχεία θα διακόψει κάθε συζήτηση για τον Παναθηναϊκό.

Το πράγμα καταντά γελοίο. Δύο μήνες τραβά αυτή η ιστορία και ακόμη φως δεν είδαμε. Πέραν από τη περιβόητη υπογραφή του MOU και τον οικονομικό έλεγχο που πραγματοποίησαν εκπρόσωποι του πρίγκιπα, άλλη εξέλιξη δεν είχαμε, εκτός και αν λογίζονται ως εξέλιξη οι δηλώσεις του Τσάκα για Σικαμπάλα, Κυργιάκο, Ροναλντίνιο και Σκόνδρα. Επί της ουσίας δεν έχουμε δει ποτέ λάιβ τον άνθρωπο που θέλει να αγοράσει την ομάδα, πράγμα που καθιστά ακόμη πιο δύσπιστο το αθλητικό κοινό για τους ισχυρισμούς του Τσάκα.

Ακούγεται δε πως ο Τσάκας είχε και λεκτική αντίπαράθεση με φίλο της ομάδας κατά τη διάρκεια της εντός έδρας αναμέτρησης μς τον ΟΦΗ (3-1 υπέρ των πρασίνων). Εμένα όλα αυτά μου φαίνονται μπαρούφες και γελοιότητες. Δεν αμφισβητώ πως ο Τσάκας γνωρίζει και εκπροσωπεί τον πρίγκιπα, ούτε αμφιβάλω για τον αν ο Σουλτάν Αλ Σαούντ είναι πράγματι υπαρκτό πρόσωπο, αυτά είναι δεδομένα που ισχύουν, κατ'εμέ.

Είναι δεδομένο πως ο πρίγκιπας γνωρίζει την αμφισβήτηση και δικαιολογημένα. Και εγώ δυσπιστώ απέναντι στους ισχυρισμούς ότι έχει την οικονομική επιφάνεια να αποκτήσει την ομάδα διότι...δεν έχω δει λεφτά! Δύο μήνες ακούω όλη την ώρα το ίδιο τροπάριο. Ο πρίγκιπας θα έρθει στο εντός έδρας με τον Εργοτέλη, στο εκτός έδρας με τον Ολυμπιακό, στο εντός έδρας με την ΑΕΚ...Και όμως μέχρι στιγμής δεν έχουμε δει τον πλούσιο Σαουδάραβα.

Επί ένα δίμηνο βομβαρδιζόμαστε από έναν καταιγισμό δηλώσεων από τον εκπρόσωπο του, ο οποίος έχει καταφέρει να φέρει απέναντι του μέχρι και τον πιο φανατικό φίλαθλο της ομάδας. Ουδείς πλέον πιστεύει στα λεγόμενα του Τσάκα και όσο δεν ολοκληρώνεται αυτό τον ντιλ, μόνο κακό κάνει. Ο Τσάκας τώρα καταγγέλει άσχημη συμπεριφορά της ΠΑΕ απέναντι του και απέναντι στον πρίγκιπα που ενδιαφέρεται για την απόκτηση της ομάδας.

"Αφού πρώτα αποδείξουμε την αγοραστική μας δύναμη, για να μην αμφιβάλει κανείς για την οικονομική κατάσταση του Πρίγκιπα Σουλτάν, ανακοινώνουμε ότι η πρόταση μας για την απόκτηση των μετοχών του Γιάννη Βαρδινογιάννη αποσύρεται. Η συμπεριφορά της ΠΑΕ είναι απαράδεκτη σε ανθρώπους που θέλουν να επενδύσουν στον Παναθηναϊκό" Αυτή είναι αυτούσια η δήλωση του Τσάκα, οδηγώντας την όλη υπόθεση, όπως φαίνεται, σε ναυάγιο.
 
Η άσχημη συμπεριφορά ποια είναι ακριβώς; Το ότι θα δώσουν εντολή στην Arboris Capital να βρει επενδυτή; Μα γιατί, κυρίε Τσάκα, θίγεστε; Δύο μήνες τώρα λεφτά ακόυν και λεφτά δεν βλέπουν και με δεδομένη την επιθυμία η ομάδα να βρει ιδιοκτήτη και χρήματα, είναι λογικό να ψάχνει εναλλακτικές, ιδιαίτερα από τη στιγμή που εσείς ούτε χρήματα έχετε δείξει ούτε τίποτα. Αλλά ποια χρήματα, εδώ δεν έχουν δει τον πρίγκιπα καν! Δηλαδή, θα πρέπει να πιστέψουν τους ισχυρισμούς σας ότι θα πάρετε την ομάδα και να κάτσουν με σταυρωμένα χέρια μέχρι να εδεήσετε να δείξετε το χρώμα του χρήματος;

Είναι προφανές πως αυτό που ενόχλησε κυρίως τον Τσάκα είναι το επεισόδιο με τους φιλάθλους της ομάδας. Βλέπετε, δεν έχει πλέον απήχηση στο πράσινο κοινό και πως να έχει άλλωστε αφού τη μία δηλώνει πως θα φέρει Ροναλντίνιο ενώ από την άλλη δεν έχει καν δείξει ότι μπορεί να φέρει στην ομάδα όχι τον "Ρόνι", αλλά ούτε τον...Κιτρινόπουλο (φανταστικό πρόσωπο) από το Κερατσίνι (με κάθε σεβασμό στο σύλλογο). Το πιο εκνευριστικό είναι πως έκανε ένα κάρο δηλώσεις σαν άλλος πολιτικός και τώρα...τη κάνει από τη πίσω πόρτα.

Ασφαλώς το σήριαλ δεν έχει τελειώσει ακόμη. Μπορεί σε πέντε λεπτά ο Τσάκας να ανασκευάσει τις δηλώσεις του εκ νέου, πράγμα διόλου απίθανο. Το θέμα είναι πως ο άνθρωπος αυτό στερείται σοβαρότητας και με όσα κάνει και θα κάνει, απλώς μειώνει την αξιοπιστία και της πρότασης και του προσώπου που εκπροσωπεί. Δεν ξέρω αν θα ολοκληρωθεί το ντιλ, αν θα ναυαγήσει ή αν θα τραβήξει για κανά δίμηνο ακόμα. Εγώ αυτό που ξέρω είναι πως έχουμε να κάνουμε με έναν ασόβαρο και φλύαρο άνθρωπο.

Στη τελική, θες τη ΠΑΕ; Πάρ'τη να τελειώνουμε γιατί κούρασες. Και μετά φέρε όχι Ροναλντίνιο, όλη τη Μπαρτσελόνα. Αλλά τουλάχιστον πάρε πρώτα την ομάδα και μετά ξεκίνα τις βαρύγδουπες δηλώσεις και τα "θα". Πάντως οι παιδιάστικες δηλώσεις ότι "αποχωρούμε επειδή με αμφισβητούν" απλά ενισχύει την ήδη υπάρχουσα αντίληψη πως η όλη υπόθεση ήταν "μούφα" από τα γεννοφάσκια της.

5 σχόλια:

  1. Μήπως ψάχνει άλλοθι και τρόπους απεμπλοκής; Ερώτηση κάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μικρέ σκάουτερ μην έχεις καμιά αμφιβολία ότι η υπόθεση είναι μούφα.
    Όταν υπάρχει αμφισβήτηση των οπαδών προς τις διοικήσεις των ομάδων, μπαίνει σ’ εφαρμογή το σχέδιο επενδυτής. Ο στόχος είναι να κερδιθεί χρόνος μέχρι ν’ αλλάξει η κατάσταση. Να υποβιβαστεί το θέμα, να υπάρξει αποπροσανατολισμός και στο τέλος να μείνουν όλα ως έχουν.

    Υπάρχουν πολλά παραδείγματα άλλων ομάδων που παίχτηκε το έργο αυτό και πέτυχε σχεδόν σε απόλυτο βαθμό το στόχο του.
    Στον Παναθηναϊκό θα το διακόψουν τώρα που πήραν τη διαφορά των 5 βαθμών, καθώς η δόξα δεν πρέπει να πάει σε κανένα πρίγκιπα. Θα ξαναεμφανιστεί πρίγκιπας όταν προκύψει ανάγκη για παραμύθι…
    Προς το παρόν άρετε η αμφισβήτηση προς τη διοίκηση… άρετε κι ο πρίγκιπας…
    Αν επανέλθει η αμφισβήτηση… θα επανέλθει κι ο πρίγκιπας…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @Κάνθαρος
    Να σου πω πως δυσκολεύομαι να το πιστεψω αυτό, θα σου πω ψέμματα.
    @betonias
    Είναι και αυτό ένα σενάριο. Το έχουμε ξαναδει άλλωστε. Αλλά, ο μεγαλομέτοχος της ομάδας τουλάχιστον, θέλει να φύγει και χαρίζει, οπότε δεν ξέρω αν ισχύει αυτό το σενάριο σε αυτή τη περίπτωση. Είναι πάντως γεγονός ότι η διοίκηση έχει γίνει πιο συμπαθής στις τάξεις των φιλάθλων της ομάδας. Ιδιαίτερα ο Γόντικας κερδίζει πόντους. Υποθέτω πως θα δούμε στο μέλλον. Σε ευχαριστώ για το σχόλιο σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κατω τα χερια απο τον Τσακα... τετοιες μορφες Τσακα, Ψωμιαδη κλπ πρεπει να κοσμουν το Ελληνικο Ποδοσφαιρο. :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή