Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Η επιστροφή του Θεοδωρίδη είναι πισωγύρισμα

Ο Σάββας Θεοδωρίδης επέστρεψε στα κοινά του Ολυμπιακού αναλαμβάνοντας πόστο στην ομάδα. Ο ίδιος άνθρωπος που προ ολίγον ετών είχε φύγει λόγω της κασέτας του με τον δημοσιογράφο Β. Δουκάκο, στην οποία έβριζε τον τότε μεγαλομέτοχο της ομάδας Κόκκαλη και τη Θύρα 7 και μεταξύ των οποίων είχε αφήσει σαφείς υπόνοιες για διαιτησία και ντόπινγκ, επιστρέφει στο χώρο του ποδοσφαίρου, μία επιστροφή που μόνο κακό θα προξενήσει. Και το τελευταίο πράγμα που χρειαζόμαστε είναι αυτό.

Οι προθέσεις του αντιπρόεδρου (Β, Γ δεν ξέρω ποιος είναι, έχει πόσους η ΠΑΕ Ολυμπιακός) έγιναν ξεκάθαρες από τη πρώτη στιγμή, όταν και βγήκε έξω και διατρανούσε πως η ομάδα που εκπροσωπεί είναι η πιο αδικημένη ομάδα (διαιτητικά) του πρωταθλήματος...Ουδέν σχόλιο περί αυτού, μιας και οι δύο από τις τρεις ομάδες του ΠΟΚ δεν δικαιούνται να μιλάνε για τη διαιτησία. Και οι σημερινές του δηλώσεις μόνο ενδεικτικές είναι για να καταλάβει κανείς γιατί άνθρωπο μιλάμε.

Ο εκδότης της εφημερίδας "Γαύρος" δήλωσε μεταξύ άλλων πως ο Ολυμπιακός δεν κέρδισε άδικα και πως το γκολ του Τζιμπούρ μπορεί μεν να ήταν οφσάιντ, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η ομάδα του δεν άξιζε τη νίκη. Συμφωνώ, και εγώ πιστεύω πως ο Ολυμπιακός δεν κέρδισε επειδή μέτρησε το γκολ του Αλγερινού φορ. Και ούτε υποστηρίζω πως η διαιτησία ήταν νοθευμένη. Απλά ο διαιτητής ήταν για τα μπάζα, έκανε λάθη εκατέρωθεν, δεν έδωσε πέναλτυ υπέρ του Ολυμπιακού, δεν έδωσε κάρτα στον Αβραάμ, μέτρησε το γκολ του Τζιμπούρ...Έγιναν λάθη και για τις δύο πλευρές.

Αυτό που με ενόχλησε ήταν τα ακόλουθα: "Τον Ριέρα ο Κάκος στο πούλμαν πρόλαβε να τον αποβάλλει;" "Έχει παράπονα η ΑΕΚ από τη διαιτησία; Μην τρελαθούμε τελείως" Κάτι τέτοιες δηλώσεις του είναι που υποβαθμίζουν και την ομάδα που εκπροσωπεί και προκαλούν τη βία και το μίσος. Δηλαδή αν ο Ριέρα έριξε δυο τρία μπινελίκια δεν μας νοιάζει, απλά ο Κάκος έδωσε τη κόκκινη για να μην παίξει με τον Παναθηναϊκό; Έχουμε χάσει κάθε ίχνος σοβαρότητας;

Η ΑΕΚ δεν δικαιούται να διαμαρτύρεται για τη διαιτησία; Γιατί, επειδή κέρδισε; Τι είδους λογική είναι αυτή, επειδή η ΑΕΚ κέρδισε να μην διαμαρτύρεται για δύο πέναλτυ υπέρ τους, για τη κόκκινη σε κλάδεμα από πίσω στον Λεονάρντο και για τις κάρτες που έδινε αβέρτα κουβέρτα ο Αρμπακιόλης, οι οποίες ήταν υπερβολικές στη πλειονότητα τους (Φυσικά και μερικές ήταν σωστές); Δηλαδή όποιος νικά δεν έχει δικαίωμα να διαμαρτύρεται; Τι είναι αυτά;

Τέτοιες δηλώσεις κομπασμού και υπεροπτικότητας μόνο καλό δεν κάνουν. Είναι αυτές οι δηλώσεις που δίνουν το έναυσμα στους φανατισμένους να αρχίσουν και πάλι τα καραγκιοζιλίκια στα γήπεδα. Τόσο καιρό ασχοληθήκαμε ελάχιστα με διαιτησία και ακόμα πιο λίγο με επεισόδια στους αγωνιστικούς χώρους. Ασφαλώς και ο Θεοδωρίδης δεν είναι ο Μότζι, που έστηνε το σύμπαν στην Ιταλία, αλλά οι προκλητικές δηλώσεις φέρνουν προκλητικές απαντήσεις που πυροδοτούν το ήδη φορτισμένο κλίμα.

10 σχόλια:

  1. Ο Ολυμπιακος δεν ειναι ουτε ο Θεοδωριδης ουτε ο Μαρινακης ουτε κανενας... Ολυμπιακος ειναι ο κοσμος του και ο Πειραιας.

    Η Θυρα 7 ξερει να προστατευει την ομαδα γιατι ειναι η μονη της ασπιδα. Δεν φοβηθηκαμε να τα βαλουμε με τη Βουλη, δεν φοβηθηκαμε να τα βαλουμε με τον Κοκκαλη, τον Λουβαρη, τον Θεοδωριδη κλπ κλπ.

    Δεν με νοιαζει τι λεει ο καθενας για την διαιτησια βαριεμαι να ασχολουμαι. Προφανως και οι μεγαλες ομαδες παιρνουν σφυριγματα οχι τωρα απο το 100 πΧ. Οποιος εχει ματια βλεπει, οποιος θελει απλα να σχολιαζει μπορει να παρει νοβα και να βλεπει τον Καραλη.

    Ο Ολυμπιακος ανηκει στον κοσμο του και σε κανεναν... οποιος μεσα απο την ομαδα νομιζει οτι επιασε τον παπα απο τα @@δια θα του τα κοψουμε να πεσει. Δεν ειναι η πρωτη φορα που θα γινει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λυπάμαι τον Βαλβέρδε και την χαωδή νοοτροπία μεταξύ εκείνου και του Ολυμπιακού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν το καταλαβα αυτο που εγραψες Κανθαρε? Τι εννοεις? Ποια χαωδη νοοτροπια και ποια νοοτροπια βασικα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @Manolog3
    Εγώ μίλησα για τον Θεοδωρίδη, αυτή είναι η άποψη μου για το ποιόν του και δεν αλλάζει. Δεν είπα ποτέ ο Ολυμπιακός πως ανήκει στον Μαρινάκη, στον Θεοδωρίδη, στον Κόκκαλη και πάει λέγοντας. Τώρα, ο Θεοδωρίδης εκπροσωπεί την ομάδα σου, αντιπρόεδρος της είναι και προκαλεί, προκαλεί πολύ, με αποτέλεσμα να γίνεται αντιπαθής.

    Το ότι ευνοούνται οι μεγάλες ομάδες είναι αλήθεια και δεν είναι αποκλειστικά φαινόμενο ελληνικό αυτό. Είναι διεθνές, τα έχουμε δει πολλές φορές. Και υπάρχουν πολλά παραδείγματα, δυστυχώς.

    Το αν η Θύρα 7 και γενικά οι οπαδικοί σύνδεσμοι κάνουν καλό στην ομάδα, αυτό είναι κάτι που θέλει πολύ συζήτηση. Εγώ πιστεύω πως ο φανατισμός κάνει κακό. Και οι εγγεγραμμένοι είναι φανατικοί, τουλάχιστον η πλειονότητα.

    @Κάνθαρος
    Εγώ λυπάμαι τον Βαλβέρδε για τη χαώδη διαφορά του σε θέματα νοοτροπίας με τον Θεοδωρίδη, που τον έβαλαν πάνω από το κεφάλι του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εδω μαλλον ειναι η χαωδης διαφορα.

    Ουτε εγω συμπαθω τον Θεοδωριδη οπως επισης εμενα και τον Ολυμπιακο ΜΟΥ δεν τον εκπροσωπει κανενας προεδρος και κανενας αντιπροεδρος. Το ποδοσφαιρικο τμημα της ομαδας το αντιπροσωπευει αποκλειστικα και μονο οι παικτες και τα αποτελεσματα που φερνει στο γηπεδο.

    Ισως γι' αυτο δεν προοδευει το ποδοσφαιρο, επειδη ολοι ασχολουμαστε με την μπαλα που κρατανε τα ballboys εξω απο τις 4 γραμμες του γηπεδου και οχι με αυτη που τσουλαει μεσα σε αυτες. Και εκει λοιπον ερχομαι να σου πω αυτος δεν ειναι φανατισμος? Οταν ασχολουμαστε μανιοδως 7 μερες τη βδομαδα με τι γινεται εξω και οχι με τα αγωνιστηκα?

    Οι "Ολυμπιακαρες" δεν χωρανε σε αυτη την ομαδα και αργα ή γρηγορα παιρνουν ποδι... η ιστορια το εχει αποδειξει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όχι τόσο φανατισμός, πιο πολύ παραποδοσφαιρολογία (αδόκιμος όρος), η οποία επίσης βλάπτει το άθλημα και δεν το αφήνει να ανέβει στη χώρα μας. Είναι πράγματι πολύ άσχημο να ασχολούμαστε με τον Κάκο, τον Θεοδωρίδη, τον Τσάκα και όλα τα άσχετα και να μην μιλάμε για μπάλα αυτού καθ'αυτού. Αλλά δυστυχώς τέτοιοι παράγοντες επηρρεάζουν τη πορεία του αθλήματος και ενίοτε προσφέρουν άλλοθι για να καλυφθούν τα κακώς κείμενα μιας ομάδας εντός των αγωνιστικών γραμμών.

    Ο Θεοδωρίδης είναι αντιπρόεδρος οπότε υπό τη στενή έννοια του όρου αντιπροσωπεύει την ομάδα σου. Προσοχή, αντιπροσωπεύει, δεν σημαίνει πως οι φίλαθλοι υιοθετούν τις απόψεις του (αν και υπάρχουν αρκετοί που τις υιοθετούν και αν μπεις στις καθαρά Ολυμπιακά προσκείμμενες ιστοσελίδες θα το διαπιστώσεις), αλλά ότι είναι ένας εκπρόσωπος της διοίκησης της ομάδας του. Υπο αυτή την έννοια, την εκπροσωπεί, όπως την εκπροσωπεί και ο Μώραλης. Εσύ και ο κάθε φίλος της ομάδας εύλογα πιστεύεται πως το ποδοσφαιρικό τιμ εκπροσωπεί την ομάδα. Έτσι πρέπει να γίνεται, αλλωστε.

    Και εμένα δεν μου αρέσει καθόλου να ασχολούμαι με αυτά. Μου αρέσει πολύ περισσότερο να γράφω για όσα διαδραματίζονται εντός των τεσσάρων γραμμών, να γράφω για παλαιές δόξες του αθλήματος, να μιλάω για Μπάλα και μόνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Είναι φανερό ότι η ιδιοσυγκρασία του Βάσκου, δεν ταιριάζει με εκείνη του Μαρινάκη, του Σάββα, του Μώραλη, των δημοσιογράφων σου και πολλών οπαδών που έχουν μεγαλώσει με ιδιαίτερες ολυμπιακές αρχές. Η εικόνα που βγάζει προς τα έξω ο Ολυμπιακός, το ίματζ, τσαλακώνεται συνεχώς και το μόνο σωσίβιο σωστηρίας είναι ο προπονητής σου.

    Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα και έχει γνήσιους οπαδούς, αλλά κάποια στιγμή θα πρέπει να σκεφτείτε τον ίδιο τον Ολυμπιακό κι όχι την ΠΑΕ ή τους εκπροσώπους αυτής. Μέχρι στιγμής αρνείστε πεισματικά να το κάνετε. Τουλάχιστον οι περισσότεροι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πράγματι, ο Βαλβέρδε είναι κόσμημα για τον Ολυμπιακό και το ελληνικό πρωτάθλημα. Άσχετα με τις όποιες αντιρρήσεις που μπορεί ο καθένας να έχει γι'αυτόν σχετικά με το ποδοσφαιρικό κομμάτι, ο Βάσκος είναι σωστός επαγγελματίας, έχει ήθος και προσπαθεί να το περάσει και στην ομάδα του. Το κακό είναι ότι οι Έλληνες παράγοντες (στην προκειμένη περίπτωση, αυτοί του Ολυμπιακού) απέχουν έτη φωτός από αυτή τη νοοτροπία, όπως προείπατε. Θέλω να πιστεύω ότι το υγιές κομμάτι των φίλων του Ολυμπιακού είναι μεγάλο και δε βλέπει με θετικό μάτι την ύπαρξη του κυρ-Σαββα στην ομάδα, αλλά και τις πρακτικές των προϊσταμένων του. Δυστυχώς, η περιρρέουσα ατμόσφαιρα στην Ελλάδα (ποδοσφαιρικά) δε σε αφήνει να αγιάσεις, με αποτέλεσμα βαθιά μέσα του ο κάθε οπαδός θα χαρεί π.χ. το πέτσινο πέναλτυ απέναντι στον αιώνιο αντίπαλο, γιατί "κι αυτοί έτσι έκαναν".

    Συμφωνώ απόλυτα με το τελευταίο σχόλιο του Κάνθαρου. Άλλο ο Ολυμπιακός (και η κάθε ομάδα) των φίλων του και άλλο αυτός της διοίκησης και των παρατρεχάμενών της. Απλά, στον Ολυμπιακό οι διοικήσεις Κόκκαλη (και τώρα Μαρινάκη) ήταν (είναι) τόσο ισχυρές που μπορούν να κρατάνε τον κόσμο κάπως "αδρανή".

    Κατά την άποψή μου, η επιστροφή του Θεοδωρίδη στον Ολυμπιακό πρέπει να αποδοκιμαστεί από τον κόσμο της ομάδας. Όπως είπε κι ο Κάνθαρος, σκεφτείτε τον Ολυμπιακό και όχι την ΠΑΕ.

    Καλή σου μέρα σκάουτερ!
    Manolog3, καλή επιτυχία σήμερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Χαώδης η διαφορά φιλοσοφίας παίδες, αλλά κουμάντο σε μια ΠΑΕ κάνει ο πρόεδρος(χρηματοδότης)... Καλός, χρυσός και άγιος ο Ερνέστο αλλά μέχρι τώρα μόνο ισπανίδα καθαρίστρια δεν έχουν προσλάβει... Και επισημαίνω πως δε συμφωνώ με την πρόσληψη θεοδωρίδη... Απλά δε γίνεται για τα πάντα να ρωτάνε τον Βαλβέρδε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @Κάνθαρος
    Υποθέτω πως το μήνυμα σου απευθύνεται στον φίλο Manolog3, οπότε δεν έχω να πω κάτι, πέραν του ότι συμφωνώ με τα λεγόμενα σου.

    @Scouser Jim
    Γειά σου φίλε. Συμφωνώ με τα όσα λες και θέλω κι εγώ να πιστεύω πως ο κόσμος του Ολυμπιακού διαφωνεί με την επαναδραστηριοποίηση του Θεοδωρίδη. Ο Βαλβέρδε είναι επαγγελματίας, έχει ήθος και δουλεύει πολύ, αυτό του το αναγνωρίζω. Σαν προσωπικότητα είναι στολίδι. Σαν προπονητής, για εμένα τουλάχιστον, έχει ταβάνι. Έχει πολλά κολλήματα και δεν μου δίνει την εντύπωση πως μπορεί να κάνει πολλά περισσότερα απ'όσα έχει ήδη κάνει. Ωστόσο σαν άνθρωπος είναι πολύ καλός και τέτοιες νοοτροπίες είναι απαραίτητες.

    @Βασίλης
    Καλησπέρα Βασίλη. Πράγματι, δεν γίνεται να ρωτάνε τον Ισπανό για όλα, δεν θα διαφωνήσω. Και είναι δεδομένη η εμμονή του Βάσκου με τους συμπατριώτες του και αυτό δεν είναι καλό για έναν ελληνικό σύλλογο. Και ναι, κουμάντο σε μία ΠΑΕ κάνει ο πρόεδρος, διότι αυτός τα "σπρώχνει". Αλλά κάπου κάπου, θα πρέπει να φέρνει κοντά του άτομα που θα τον βοηθήσουν ουσιαστικά και που θα κάνουν δουλειά χωρίς φανφάρες και κυρίως χωρίς αδέξιους χειρισμούς. Αμφιβάλλω αν ο Θεοδωρίδης μπορεί να κάνει καλό. Αλλά υποθέτω θα δούμε.

    Καλό βράδυ σε όλους και συγγνώμη για τη καθυστερημένη ανταπόκριση στα μηνύματα σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή