Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Ντροπή και αίσχη στο ΟΑΚΑ

Το πολυδιαφημισμένο ντέρμπυ ανάμεσα στις δύο πρώτες ομάδες του βαθμολογικού πίνακα δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Οι αποτρόπαιες εικόνες στις κερκίδες του ΟΑΚΑ αμαύρωσαν για ακόμη μία φορά ένα ματς, για ακόμη μία φορά έκαναν ρεζίλι τη χώρα στο εξωτερικό, για ακόμη μία φορά κανείς δεν θα ασχοληθεί με το τι διαδραματίστηκε εντός των τεσσάρων αγωνιστικών γραμμών. Και όλα αυτά διότι κάποιοι έτσι ήθελαν.

Θα ήθελα πάρα πολύ αυτή τη στιγμή να σχολίαζα τα όσα είδα στα 83 λεπτά που διήρκησε η αναμέτρηση, να έκανα τις παρατηρήσεις μου επάνω στα όσα έγιναν στο γήπεδο, όμως για ακόμη μία φορά η κατάσταση στις κερκίδες αποτρέπει οποινδήποτε σχολιασμό επάνω στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι. Και ποιος αλήθεια μπορεί να ασχοληθεί με τα του αγώνος, όταν το ΟΑΚΑ μετατράπηκε σε πεδίο μάχης, για ακόμη μία φορά;

Το κλίμα είχε διαμορφωθεί εδώ και εβδομάδες και αυτό μπορούσε να το διαπιστώσει κανείς από τα διάφορα σχόλια οπαδών σε αθλητικές ιστοσελίδες. Σιγοντάριζαν και οι οπαδικές εφημερίδες με το δικό τους τρόπο. Ακόμα, ωστόσο, δεν μπορώ να καταλάβω για ποιον λόγο, ενώ όλοι ήξεραν πως θα γίνουν τα όσα έγιναν, δεν υπήρξε έγκαιρος προγραμματισμός για να αποφευχθούν, ή τουλάχιστον να μην λάβουν τέτοια έκταση.

Το πιο γελοίο της όλης υπόθεσης είναι πως δεν υπήρξε καν αφορμή για να αρχίσουν τα έκτροπα! Σαν να έγιναν όλα επειδή έτσι ήθελαν να γίνει, είχαν πάει προετοιμασμένοι για να προκαλέσουν υλικές φθορές και να επιδείξουν για ακόμη μία φορά τον άκρατο χουλιγκανισμό τους. Διότι η σημερινή διαιτησία και κάτω από αυτές τις δυσμενέστατες συνθήκες ήταν τουλάχιστον καλή, καμία ομάδα δεν δύναται να έχει παράπονα από τον Κάκο.

Ο αγώνας διεκόπη ενώ το σκορ ήταν 0-1 υπέρ των ερυθρόλευκων. Διακοπή αγώνα σημαίνει ταυτόχρονα αφαίρεση τριών βαθμών για τον Παναθηναϊκό και δύο ακόμη από τη νέα αγωνιστική περίοδο, ενώ η πράσινη ΠΑΕ θα κληθεί να πληρώσει τις φθορές που υπέστη το στάδιο και ο περίχωρος αυτού. Επιπλέον θα υπάρξει βαρύτατο χρηματικό πρόστιμο, ενώ το μέγεθος της τιμωρίας έδρας θα γίνει γνωστός στις επόμενες μέρες, με τη "καμπάνα" να προβλέπεται μεγάλη.

Λαμβάνοντας υπόψην τα παραπάνω, απορώ τι είδους σκέψεις έκαναν αυτοί που έκαναν τα αίσχη αυτά στο ΟΑΚΑ. Λειτούργησαν έτσι επειδή ήθελαν να κάνουν αντίποινα για τα περσινά καμώματα στο Καραϊσκάκης; Θεώρησαν πως με αυτό το τρόπο θα έστελναν κάποιο μήνυμα στη διοίκηση και στους μετόχους; Ή μήπως το όλο ξέσπασμα είναι απόροια της οικονομικής κρίσης που έχει πλήξει τους πάντες και τα πάντα στη χώρα μας;

Υ.Γ Για την ιστορία και μέχρι το 83' το σκορ ήταν 0-1 με σκόρερ τον Τζαμέλ Αμπντούν.
Αξίζει να διαβάσει κανείς τις δηλώσεις του Ερνέστο Βαλβέρδε. Είπε τα πράγματα ως έχουν.

Απλά κρίμα...

6 σχόλια:

  1. ΑΗΔΙΑ! ΑΠΛΑ.

    Πραγματικά άμα ήμουν οπαδός του Ολυμπιακού δεν θα πανηγύριζα χθες βράδυ το βρώμικο και τραγικό πρωτάθλημα που πήρα. Η αξία του του ηττημένου δίνει δόξα στον νικητή και ο Ολυμπιακός είναι πρωταθλητής σε ένα βρώμικο, κατεστραμμένο, αντιαθλητικό πρωτάθλημα, και φυσικά οι ερυθρόλευκοι συνέβαλαν στα μέγιστα έτσι ώστε να φτάσουμε σε αυτό το σημείο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου φίλε Γιώργο.

      Όλοι γνωρίζουμε πως έχουμε ένα από τα πιο διεφθαρμένα και άσχημα πρωταθλήματα στην Ευρώπη και έχοντας υπόψην την όλη κατάσταση που έχει περιέλθει η χώρα, η λογική λέει πως θα γίνει χειρότερο. Είναι μια αλυσίδα. Το χθεσινό ματς-παρωδία δεν προσφέρεται ούτε για κριτική ούτε για τίποτά άλλο.

      Όλοι έχουν βάλει το λιθαράκι τους για τη κατάσταση αυτή που υπάρχει, δεν νομίζω πως φταίει μία μόνο ομάδα. Και αυτό διότι δεν μπορεί μια ομάδα μόνη της να καταστρέψει τα πάντα, χρειάζεται και συνεργάτες, είτε αυτοί είναι άλλες ΠΑΕ, είτε παράγοντες του αθλήματος, είτε εργαζόμενοι στο χώρο του ποδοσφαίρου. Αγωνιστικά μιλώντας, ο Ολυμπιακός ήταν η καλύτερη ομάδα, στους τυφλούς άλλωστε επικρατεί ο μονόφθαλμος, και δίκαια πήρε τον τίτλο, κακά τα ψέμματα δεν είχε ανταγωνιστή.

      Το αν θα πρέπει ο φίλαθλος των ερυθρόλευκων να χαίρεται ή όχι για τη κατάκτηση του τίτλου είναι κάτι που εγώ δεν μπορώ να δώσω απάντηση. Αλλά κρίνοντας από τα εξώφυλλα των οπαδικών εφημερίδων, δεν νομίζω πως δυσαρεστήθηκαν πολλοί.

      Διαγραφή
  2. Δεν λυπαμαι κανεναν. Το ξεραμε τι θα γινει, οποιος κανει τον ανιδεο απλως εθελοτυφλει. Προβλημα δικο τους, αυτος που ασχολειται με το ελληνικο ποδοσφαιρο ξερει.

    Καποιοι μιλανε για Βολους, Ριζουπολες, Καραισκακη κλπ. Φρεσκα κουλουρια κυριοι. Ας κοιταξουμε μια φορα την πραγματικοτητα στα ματια και να φερθουμε παντελονατα. Ο Ολυμπιακος φετος ηταν κυριος σε ολα οι οπαδοι του δεν προκαλεσαν, κιχ δεν εκαναν, παρολο που υπηρξαν προκλησεις. Γιατι ξερουμε ποιο ειναι το καλο για την ομαδα.

    Ας καλεσει ο εισαγγελεας τον κυριο Βγενοπουλο να μιλησει, αφου ειπε οτι ξερει τους ηθικους αυτουργους. Ας καλεσει τον Λαζαρο Χριστοδουλοπουλο που ειπε πριν μια εβδομαδα "οι οπαδοι του παναθηναικου δεν ειναι προβατα θα αντιδρασουν". Ειμαι αντιβαρδινογιαννικος μεχρι οσο δεν παει, αλλα το να τα ριχνει η πλειοψηφια στον αδιαφορο Τζιγκερ μονο γελια προκαλει. Δεν ηταν 100-200 ατομα, οπως λενε ηταν συσσωμη η θυρα 13. Δεν ηταν "κουκουλοφοροι", τα προσωπα τους απο τις καμερες εκρυβαν. Αλλιως ας βγουν ολοι αυτοι που ριχνουν τις ευθυνες στον Βαρδινογιαννη και να τον πανε δικαστικως.

    Το πιο ωραιο σχολιο το εκανε μετα το ματς ο Πανουτσος που ειπε, αν δεν ειχε διακοπει το ματς, θα μιλουσαμε για ενα μετριο ματς με λιγα ευτραπελα, αλλα κατα τα αλλα ολα πηγαν καλως. Τοση υποκρισια στην Ελλαδα. Τετοιοι ειμαστε αυτα μας αξιζουν.

    ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ παρτε το αποφαση, βαρεθηκα καθε φορα να παιρνουμε μετρα και καθε φορα να λεμε τα ιδια και τα ιδια. Απο τοτε που θυμαμαι τον εαυτο μου να πηγαινει γηπεδο, ξυλικι παιζαμε. Πουτσα μπαλα και καρατε. Αυτα που λενε οτι καποτε πηγαιναν στο γηπεδο μαζι, παλι, ειναι παραμυθια. Ποτε δεν συνεβει μη σου πω οτι τη δεκαετια του 80 μεχρι μεσα 90's ηταν χειροτερα τα πραγματα.

    Ασχοληθηκα μονο με το ματς και ο Ολυμπιακος εδειξε οτι ακομα και με κακη αποδοση, ειναι τουλαχιστον 2 ταχυτητες πανω απο ολες τις αλλες ομαδες. Ο παναθηναικος πολυ απλα δεν επαιξε μπαλα. Δικαιο το αποτελεσμα και 10 ωρες να παιζανε ακομα γκολ ετσι δεν εβαζε.

    Αυτα απο εμενα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα φίλε. Λοιπόν, ξεκινάω ανάποδα.

      Ναι, ο Ολυμπιακός χθες ήταν καλύτερος και δίκαια προηγήθηκε και συμφωνώ πως ο Παναθηναϊκός δεν θα μπορούσε να κερδίσει με τίποτα. Αλλά το χθεσινό ματς ήταν πραγματικά οικτρό. Ειδικά το πρώτο ημίχρονο ήταν επιεικός απαίσιο και μπορώ να πω πως έχω δει πολύ καλύτερα ματς στο ερασιτεχνικό. Η οικονομική δύναμη της ομάδας σου την έχει καταστήσει κυρίαρχο καθώς είναι η μόνη που μπορεί να κάνει μεταγραφές, να είναι εντάξει στις υποχρεώσεις της ως προς τους παίκτες και το προπονητικό τιμ. Και αγωνιστικά, είχες πράγματι τη καλύτερη ομάδα. Όχι μόνο χθες, όλη τη σεζόν.

      Δεν διαφωνώ μαζί σου πως ποτέ δεν ήταν μονιασμένοι οι φίλαθλοι των δύο ομάδων και είναι σίγουρο πως τα χθεσινά δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο. Δεν ξέρω αν θα αλλάξει κάτι στο μέλλον, πάντως τόσα χρόνια δεν έχει μεταβληθεί η κατάσταση.

      Τώρα πάμε στα υπόλοιπα. Τα γεγονός πως φέτος ο Ολυμπιακός, οι οπαδοί της ομάδας, δεν έχουν κάνει ούτε επεισόδια ούτε τίποτα εμένα δεν μου λέει κάτι και γενικά μιλώντας καμία ομάδα από το ΠΟΚ και τις δύο της Θεσσαλονίκης δεν δύνανται να κριτικάρουν τους άλλους. Όλοι έχουν κάνει αίσχη, μόλις πέρσι είχαμε τα όσα έγιναν στο Καραϊσκάκη, τα επεισόδια στον ημιτελικό κυπέλλου ΠΑΟΚ-ΑΕΚ στη Τούμπα, τα επεισόδια στο τελικό του κυπέλλου και πάει λέγοντας. Και αν φέτος δεν έκανες τίποτα αυτό δεν είναι άξιο θαυμασμού. Και αυτό διότι το ΛΟΓΙΚΟ είναι να μην γίνονται ΠΟΤΕ τέτοια πράγματα. Για όνομα του Χριστού, για μπάλα μιλάμε, όχι για πόλεμο! Είναι ηλίθιο να πλακώνεσαι με ΜΑΤ και να σπας καθίσματα επειδή χάνεις.

      Εγώ ξέρω πως τη βία δεν την υποβοηθούν μόνο οι οπαδικοί σύνδεσμοι. Έχω ξαναγράψει πως οι οπαδικές εφημερίδες και οι παράγοντες των ομάδων είναι μέρος του προβλήματος. Οι προκλητικές δηλώσεις, τα "καρφιά" και τα συναφή κόλπα μόνο κακό κάνουν. Όταν βγαίνει η γνωστή εφημερίδα που ανήκει σε υπάλληλο της ερυθρόλευκης ΠΑΕ και γράφει "τσαπού" και άλλα όμορφα και "39 μόνοι μας και 37 όλοι σας", αυτά τι είναι δηλαδή; Άκρατος οπαδισμός που δημιουργεί κλίμα. Και το χειρότερο είναι πως ο κόσμος αντί να τα διώχνει αυτά, τα επικροτεί.

      Το ότι δεν λυπάσαι κανένα με βρίσκει σύμφωνο. Όλοι ήξεραν πως θα γίνονταν χαμός και δεν έγινε κάτι για να αποφευχθεί το όλο σκηνικό. Και θεωρώ πως συνέφερε αρκετούς να γίνει κάτι που θα αποπροσανατολίσει τη μάζα.

      Διαγραφή